Nieuws

Young Professional of the Year 2021

Ieder jaar wordt bij Capgemini Nederland een Young Professional of the Year benoemd en dit jaar was Coco Leysner de winnares! Hoe is het om deze enorme titel te winnen en wat wil ze doen met het bijbehorende prijzengeld? Coco vertelt ons er alles over.

Business analyse
Banking

‘Het klopt wat Capgemini op de site zegt: hier draait het vooral om mensen’

Adriana Mocanu had geen IT-ervaring, maar koos toch voor IT. Het bleek de juiste weg. Haar werk bij Capgemini geeft haar veel voldoening, omdat ze wordt gezien en gewaardeerd.

Management consulting

'De waarde van strategic design'

Van het opzetten van een onderneming om de traditionele vormen van lenen binnen de wereldhandel te disrupten tot het inzetten van open data om Europese burgers in te lichten over het coronavirus. Onze senior consultant Pervin Celik is veelzijdig, en strategic design is haar leidraad.

Testing

‘Ik heb me in sneltreinvaart ontwikkeld’

Hij was een ‘SAP-groentje’ toen Sebastiaan Zeeman instapte in een groot NS-project. Zijn missie: zoveel mogelijk leren. Al snel was hij Senior Testconsultant. Hoe ging hij de uitdaging aan?

Testing

‘Hier werken is echt super voor mijn ontwikkeling’

Het was haar eerste grote klus. Bij digitale overheid startte Emmelie Hense in 2017 als junior tester. Sindsdien speelt ze een rol in meerdere digitale veranderingen. Zó goed dat ze inmiddels Test Lead is.

Architecture
Nieuws

‘Of ik de Women in Tech award win of niet, ik blijf me inzetten voor vrouwen’

Een rolmodel voor vrouwen in tech. Wijke Hamer – enterprise business architect bij Capgemini – was het zonder dat ze het door had. Dankzij haar nominatie voor Women in Tech kwam ze erachter. Lees hier over Wijkes ervaringen in tech.

Nieuws

Rising Talent award 2021

Dit jaar wordt voor de 7e keer op rij de Rising Talent Award uitgereikt. Op 1 juni 2021 hebben alle medewerkers van Capgemini Nederland de kans gekregen om hun favoriete collega te nomineren. Meer dan 120 collega’s werden voorgedragen door hun manager of collega's.

Testing

‘De tool neemt planners werk uit handen én is minder foutgevoelig'

Groeien én efficiënter werken. Bij Jumbo bijt het één het ander niet. Testmanager Jeroen Kuijper maakt het werk van de planners van de supermarktketen een beetje makkelijker.

Testing

'Ik heb hier altijd de vrijheid om van vakgebied te switchen'

Het liefst legt hij zichzelf niet te veel vast op één vakgebied. En juist daarom is Capgemini de perfecte plek voor testconsultant Jules Schilperoort (27). Wat zijn z’n drive en ambitie?

Software development

Het bijhouden van al je apps

Als app-developer werk je in een versnipperd landschap van duizenden devices en heel verschillende ecosystemen. Hoe krijg je daar grip op? Onze mobile-expert Arjan Nieuwenhuis vertelt hoe Visual Studio App Center jouw leven eenvoudiger maakt.

Nieuws

‘Ik wil altijd blijven doorgroeien – en hier kán dat!'

Intensief samenwerken met klanten en teamleden – haar nieuwe rol als Engagement Manager is ‘mensenmens’ Wendy Hos op het lijf geschreven. En ze heeft besloten: ze gaat hier écht goed in worden.

Architecture

'We bewaken iets heel complex'

Architecturen ontwerpen en bewaken voor de grootste werkgever van Nederland. En daarmee ook nog eens helpen Nederland veiliger te maken. Architect bij Cap, Jeroen Oosterwal, vertelt over zijn uitdagende project bij de Nationale Politie.

Digital experience & design

‘Ineens zie je hoeveel impact je werk heeft’

De politie moet betrouwbaar, toegankelijk en snel zijn – óók op de online kanalen. Onze front-end developer Gabriël Moawad en zijn Cap-teamleden geven de politie-sites een flinke upgrade. En soms komt zijn werk zelfs in het landelijke nieuws.

Nieuws

Straight Pride 51 weken per jaar

Door bewustwording over de issues waar professionals die toch nét wat “anders” zijn tegenaan kunnen lopen, kun je er als bedrijf voor zorgen dat werknemers zich nog meer thuis voelen. Een community als Rainbow Network binnen Capgemini kan helpen dit bewustzijn te vergroten.

Nieuws

De Rainbow Community binnen Capgemini Nederland

Het is goed dat er aandacht is voor LGBTIQ+ diversiteit. Er zijn nog steeds veel hokjes en vooroordelen. Als je daarover in gesprek kunt gaan, merk je dat ook mensen die er negatief over denken, meer oog krijgen voor de persoon in plaats van de geaardheid. Welkom bij de Rainbow Community binnen Capgemini.

Nieuws

‘SAP biedt veel aanknopingspunten voor een duurzamere bedrijfsvoering’

Linda Naber, SAP sustainability transformation expert, helpt bedrijven transformeren naar een duurzamere bedrijfsvoering en nieuwe businessmodellen. Met scherpe vragen, zachte hand en nieuwe technologieën leidt ze klanten naar de toekomst.

Software development

Een Mendix frontend-laag met REST-services bouwen: zo pak je het aan

In Mendix een web- en native-app zonder dataopslag bouwen? Het kán. En Senior Software Engineer Wouter Penris vertelt je hoe.

Architecture

‘Met onze AI-analysetool kan NS nu vertragingen te lijf gaan’

Vooraf wist hij weinig af van AI. Maar nu is dat wel anders! Want architect Bjorn Wanders ontwikkelde met expert-collega’s een AI-tool om vertragingen op NS-stations te analyseren.

Nieuws

Gamen brengt ons samen

De Game Community binnen Capgemini is opgezet als initiatief om het contact onder collega’s te versterken en de passie voor het spelen van spellen met elkaar te delen. Aish maakt zich er hard voor om na Corona weer leuke avonden te organiseren!

Software development

Bouw in vijf stappen je eigen smart home

Programmeren hoef je niet (echt) te leren als je je huis smart wilt inrichten. Frontend developer Aishwarya Dhall legt je uit hoe je in vijf stappen jouw woning smart maakt.

Testing

‘Wat een uitdaging, daar krijg ik energie van’

Agile IT rondom onze rechtsspraak. Test lead Ralf van der Ven droeg van dichtbij mee aan de cultuuromslag die hiervoor nodig was. Lees over de rol van Ralf tijdens deze ‘megaklus’ van vier jaar bij een grote overheidsorganisatie.

ERP

‘De complexiteit van dit speelveld daagt mij echt uit’

Proces- en softwarekennis inzetten voor complexe vraagstukken en daarmee samen met anderen een maatschappelijke bijdrage leveren. Daar krijgt Jeannette Elsenaar energie van. Ontdek hoe ze bij Defensie meedenkt over de beste inzet van SAP en S/4HANA.

Stage

Stage met een écht resultaat!

Een product maken voor een grote klant, je product testen bij echte gebruikers, samenwerken met andere stagiairs, nieuwe technologieën leren en uiteindelijk een echt resultaat neerzetten. Spreken deze onderwerpen je aan of wil je meer weten? Lees dan deze blog om meer te ontdekken.

Management consulting

Hoe ik terechtkwam bij Capgemini Invent

Toen Tim Gruijters vorig jaar zijn master Organization studies afrondde, wist hij een ding zeker; hij wou niet meteen werken. Hij pakte zijn backpack en ging een half jaar op reis. Een fantastische ervaring! Toch begon er de laatste maand een gevoel op te borrelen: ''wat als ik terug ben?'' en ''hoe ziet mijn leven er over een tijdje uit?''. In dit blog neemt Tim je mee op avontuur!

Data & analytics

Impact met data

Onze collega’s delen graag hun ervaringen, deze week is het de beurt aan Darby Wesselink, Data Analyst, Lees hier haar verhaal!

Software development

‘Ik heb alleen maar mensen om me heen met dezelfde drive’

Er is geen betere plek denkbaar voor Özge Karaoglu (27) dan Capgemini. De medior software engineer ademt en droomt programmeren. Bij het Front End Track-programma haalde ze het ene certificaat na het andere. Nu staat de energieke young professional in de startblokken voor haar eerste opdracht.

Digital experience & design

Ik wil blíjven groeien en dat kan bij Capgemini

Onze collega’s delen graag hun ervaringen, deze week is het de beurt aan Diantha Boll, senior UX Designer bij Idean, het creatieve studionetwerk van Capgemini Invent. Lees hier haar verhaal!

Cybersecurity

Mijn dag als Cybersecurity Consultant

Mehrnaz Pour Morshed vertelt je hoe haar dag als Cybersecurity Consultant eruit ziet. Lees hier haar verhaal!

Cloud

De 5 voordelen van Oracle Integration Cloud

Werk je al met Oracle Integration Cloud? Zo niet, lees dan eens wat onze integration consultant Ling Ko schrijft over dit superhandige cloud-based integratieplatform. In haar blog noemt ze vijf redenen waarom je niet meer iets anders zou moeten willen.

Business analyse

Vertaler tussen beide werelden: de gebruikers en de bouwers

Een vernieuwend pensioenadministratiesysteem uitrollen, én een nieuwe uitvoeringsorganisatie. Voor deze ambitieuze plannen zocht Capgemini iemand met veel ervaring in de pensioenuitvoering. En die vooral wist hoe het níet moest.

Banking

‘Ik heb snel grote stappen kunnen maken’

Eigenlijk was Renske Devilee (33) helemaal niet van plan om de consultancy in te gaan. Tot Capgemini op haar pad kwam, en ze ontdekte dat ze hier kan adviseren én uitvoeren. Sindsdien helpt de ambitieuze business analist banken en verzekeraars met IT-oplossingen een stap verder.

Architecture

‘Ik denk mee over veel meer dan alleen IT’

Slimme oplossingen uitdokteren en mensen meenemen in veranderingen. Daar wordt enterprise architect Marnix de Graaff erg gelukkig van. Lees hoe hij een overheidspartij klaarstoomde voor een wet die mensen met schulden beter beschermt.

job alert

Ontvang de laatste vacatures