Business analyse

'Ik ben blij dat ik iets voor de samenleving terug kan doen'

Toen Anne-Sophie Fritschij hoorde over het capaciteitsterkort bij de politie, ging er een lampje bij haar branden. De managing consultant zorgde voor een successvolle samenwerking tussen de politie en Capgemini.

Nieuws
Management consulting

‘Dankzij mijn sabbaticals heb ik de juiste werk-privébalans’

Tijmen Wintjes doet ieder jaar wekenlang vrijwilligerswerk. Van een Zambiaans boomplantproject tot Nederlandse zomerkampen voor kinderen. ‘Goed voor de samenleving, mijzelf én Capgemini’, vertelt de facilitator van Capgemini Invent.

Business analyse

‘Je kan hier beginnen als junior en doorgroeien tot CEO’

Door een interne training ontdekte Matin Abbasi wat hij écht graag wilde doen: werken als business analist. Met een flinke dosis lef en hulp van zijn manager, waagde hij de sprong.

Nieuws

‘Barrières doorbreken en mensen vooruitbrengen: daar hou ik van’

‘Leiderschap draait om levens verbeteren, niet om eigen roem’, zegt Cara Antoine. Die overtuiging past zij toe als Capgemini’s nieuwste chief technology & innovation officer. Door mensgerichte innovatie te stimuleren. En door diversiteit in de tech-wereld te bevorderen

Management consulting

‘Ik ben zó blij met mijn transfer naar Londen’

‘Ik vind het geweldig hier’, zegt Elisa Vlaanderen. ‘Van mijn zinvolle werk tot de mensen die ik ontmoet.’ Eerder dit jaar maakte ze een droomtransfer naar de Engelse hoofdstad. Als service designer van Invent, de managementconsultancytak van Capgemini, helpt ze daar publieke diensten te verbeteren.

Nieuws

Workation: ‘Een groot gevoel van vrijheid’

Van meeting naar meeting hollen, en dan naar het strand slenteren voor een ijsje tussen de palmbomen. Dóén, zeggen deze medewerkers over de workation. En zo pak je het aan.

Nieuws

‘Mijn beperking is voor mij als coach mijn unique selling point’

Nachtblind, een kokervisie én het vooruitzicht dat hij over een aantal jaar blind is – door een progressieve oogziekte is dit voor Wim Nieuwenhuize (57 jaar) de realiteit. Maar dat betekent niet dat hij bij de pakken neerzit. Juíst niet: ‘Ik weet waar mensen doorheen gaan en kan en wil ze daarbij graag helpen.’

Development

‘Mijn Australie avontuur is nu echt begonnen’

‘Naar Australië verhuizen? Natuurlijk wil ik dat!’, was Ilse Verbon haar reactie toen zij in 2022 werd gevraagd een Mendix afdeling op te zetten in Sydney. ‘Dat was zo’n unieke uitdaging, dat kon ik niet weigeren!’ Begin maart 2023 was het dan eindelijk zo ver, Ilse verhuisde naar Sydney voor minimaal 6 maanden.

Data & analytics

‘En óf ik naar Nederland wilde komen’

De Zuid-Afrikaanse Marthinus Bosman emigreerde afgelopen herfst naar Nederland. De senior machine learning specialist heeft al helemaal zijn draai gevonden. Zijn tip voor wie de stap overweegt: verhuis ná de Nederlandse winter.

Nieuws
Duurzaamheid

Bijdragen aan een betere wereld - als agents of change

Arin, Erik, Ludo, Marijn en Melissa hebben allemaal hetzelfde doel: bijdragen aan een betere wereld. In hun artikel kun je lezen hoe zij het onderwerp 'duurzaamheid' integreren in hun dagelijkse leven en hoe het een grote rol speelt in alles wat zij doen. Voor hen is duurzaamheid geen modetrend, maar eerder een essentiële leidraad.

Nieuws

‘Het blijft hier niet bij mooie woorden’

Toen Scrum Master Stephan Horn-Janson las over Capgemini’s Rainbow Network, dacht hij: hier wil ik werken. Inmiddels is hij bestuurslid en zet hij zich enthousiast in voor de lhbtqia+-gemeenschap. En daar is hij trots op: ‘Je voelt dat hier vanuit een intrinsieke motivatie aandacht is voor diversiteit en inclusie.’

Nieuws

‘Iedere kans grijp ik aan om collega’s bewuster te maken’

Een bijzondere hobby zorgt ervoor dat Elske van Asseldonk, Operations Manager Digital Customer Experience, veel leert over de lhbtqia+-gemeenschap. Iets wat niet alleen haar leven verrijkt, maar ook goed van pas komt bij Capgemini’s Rainbow Network: ‘Alles wat ik leer bij de roller derby-vereniging, probeer ik mee te nemen naar Capgemini.’

Cybersecurity

‘Grijp alle kansen en verzamel supporters om je heen’

‘Als vrouw in de ICT kun je ontzettend veel impact maken’, stelt Sanne Kuijpers. Deze cyber security consultant kan het weten. In acht jaar tijd werkte ze zich op van tester naar de lead cloud security en devsecops in Nederland.

Development

'Tips voor alle Scrum Masters in spé'

Toen Damian zijn ambitie om Scrum Master te worden had uitgesproken kreeg hij kort hierna de kans deze rol te vervullen. Zijn communicatieve vaardigheden en optreden binnen het Scrum Team waren voldoende overtuigend, maar wat nu?!

Nieuws

Rising Talent 2022: Camille

Ieder jaar wordt bij Capgemini Nederland een medewerker tot Rising Talent benoemd en in 2022 was Camille de Valk de winnaar! Hoe is het om deze enorme titel te winnen en wat wil hij doen met het bijbehorende prijzengeld? Camille vertelt ons er alles over.

Architecture

‘Zet elk stapje met aandacht, dan komen de mijlpalen vanzelf voorbij’

Ruchita Trisal begeleidde een complexe organisatie bij de overstap van een legacy ERP-systeem naar S/4HANA. Een uitdaging die ze kalm en zelfverzekerd aanging. Wat is haar geheim?

Cloud

‘Mijn team is een stabiele factor geworden binnen Tata Steel’

Vraag je Klaas Depenbrock waar hij het meest trots op is, dan hoeft hij daar geen seconde over na te denken: zijn collega’s. ‘Samen zijn we echt één team. We helpen elkaar altijd, wat er ook gebeurt.’

Engineering

‘Ik ben trots om bij te dragen aan de goede sfeer’

Een goede werkcultuur is volgens Nuray Gulenc niet vanzelfsprekend in de consultancy. Dat de sfeer bij Capgemini Engineering zo goed is, vindt ze dan ook heel bijzonder: ‘Ik voelde me meteen heel welkom en dacht: hier wil ik werken.’

Development

‘Juist in de complexiteit zit voor mij het werkplezier’

Zocht Jacques de Wet een uitdagende baan? Dan heeft hij die gevonden. Voor een logistiek bedrijf bouwt hij een dashboard waaraan klanten hoge eisen stellen. ‘Creatieve oplossingen bedenken voor steeds weer nieuwe puzzels – dat vind ik het mooie van het vak.’

Tech Talk

'Maak serverless Java supersonisch met Lambda en Quarkus'

Altijd gedacht dat Java afgeschreven was voor serverless? Solution architects Julian Exenberger en Michael Strydom bewijzen het tegendeel. Zij vertellen op welke platforms Java-apps tóch snel en makkelijk draaien. En hoe je zelf het makkelijkst zo’n vederlichte serverless Java-app bouwt.

Engineering

‘Dit vakgebied is echt niet alleen voor mannen’

Teffie Schneider is een doorzetter. Ze pakt vast en laat niet meer los. Dit komt goed van pas in haar werk én in het verwezenlijken van haar ambitie. ‘Ik wil dat er meer gelijkheid is op werkgebied, maar ook privé.’

Banking

‘We zetten iets neer waar mensen echt wat aan hebben’

Hoe ondersteun je klanten bij complexe financiële producten? DevOps engineer Muriël Guerard buigt zich over deze vraag bij ING Hypotheken. Ze bouwt mee aan de nieuwe callcenterapplicatie.

Management consulting

‘Hier krijg ik de kans om op hoog niveau te blijven acteren’

Van ‘rookie’ consultant naar leidinggeven aan een eigen team binnen een groot IT-transformatieprogramma. En dat in één jaar. De carrière van Daniël Visser gaat al ruim drie jaar als een sneltrein. En de senior consultant heeft meer ambitieuze plannen.

ERP

‘Ik wil alles en iedereen laten groeien: van collega’s tot de business van klanten’

‘Dit is dé software voor het stroomlijnen van bedrijfsprocessen’, zegt Maarten Stam over SAP. Op dit moment helpt de managing consultant een internationale non-food-discountwinkelketen om SAP zo slim mogelijk toe te passen.

Data & analytics

‘Ik heb hier mijn dorst naar kennis gelest’

Hoe kanaliseer je data zó dat je er marktrelevante voorspellingen mee kunt doen? Van dat soort vragen wordt Stan Oomen enthousiast. Sterker nog: als data engineer hielp hij deze vraag te beantwoorden voor een grote groentezaadverkoper.

Engineering

‘Ik wilde mijn comfortzone vergroten, en dat is gelukt’

Als senior projectmanager leidt Eda Goksoy Kalaycilar een groot internationaal project. Dat betekent: taalbarrières, cultuurverschillen – en brandjes blussen. Precies de uitdaging die ze zocht.

Cloud
Digital experience & design

‘Ik sla de brug tussen design en code’

Wat Rico Robinson uniek maakt? Zijn achtergrond. Hij studeerde Sterrenkunde, Communicatie & Multimedia Design en leerde zichzelf programmeren. En hij is nog lang niet uitgeleerd: ‘’Mijn carrière is een reis vol leren en experimenteren.’

Cloud

‘Ik word daar blij van: én problemen oplossen én blijven leren’

Hij houdt ervan hard te werken voor klanten. Steeds complexere problemen op te lossen. En zichzelf te blijven ontwikkelen. Bij Capgemini vindt cloud engineer Wout de Ruiter daar alle ruimte voor.

Engineering

‘Ik voel me gezien en gehoord bij Capgemini’

Een proactieve houding, leergierigheid en een groot aanpassingsvermogen – dat is volgens Roberto Sobhi het geheim van de snelle stappen die hij bij Capgemini zet. ‘In de toekomst wil ik vooral blijven leren.’

Architecture

‘Ik zie mijn werk als één grote sudoku’

Zijn werk bevalt Joost Overbeek zo goed, dat hij wíl presteren in plaats van dat het moet. Deze duizendpoot vindt niets fijner dan te worden uitgedaagd.

Tech Talk

CDP en DXP: De game changers voor contentmarketing

Hyperpersoonlijke klantervaringen dankzij state of the art Digital Experience Platforms en Customer Data Platforms. Hoe helpen we opdrachtgevers hier precies bij? En welke kansen liggen er voor de toekomst? Dat vertellen Digital Architect en Xander Ladage en Customer Experience Architect Robin van den Hoven.

Data & analytics

‘Het maatschappelijke doel gaf me veel energie’

Komt er een klus met een maatschappelijk doel op het pad van Jeroen Jeschke, dan vindt hij dat een groot pluspunt. Met zijn opdracht voor ABN AMRO zat dat wel snor.

ERP

’Ik sta aan het begin van iets groots’

Bijdragen aan de e-invoicing-shift in Europa. Uitdagender krijg je het bijna niet. En Tanja Schuil heeft het.

ERP

‘Wees niet bang om met je voeten in de klei te staan’

Toen Ruben Schutte een baan als consultant in the pocket had, besefte hij: ‘Ik moet nog veel leren’. De afgelopen jaren stond dit dan ook centraal in zijn leven. Het resultaat?

ERP

‘Het is essentieel dat de graanketen continu blijft draaien’

‘Hoeveel impact graan écht heeft, weet je pas als je ermee werkt’ Als SAP-expert brengt Dmitar Vojnovic graag orde in de processen van bedrijven. Zo ook bij een coöperatie van graantelers. ‘Als het systeem live gaat, mag het continuproces niet onderbroken worden.’

Digital experience & design

‘Mijn werk heeft nu impact op grotere schaal’

Doen waarvoor hij ooit ondernemer was geworden, maar dan met meer bereik en middelen. Dat lukt Erwin van Kouteren met zijn baan voor Capgemini. Iets wat hij niet had durven hopen.

Nieuws

Referral-campagne levert 41.200 euro op voor kindertehuis in Gambia

Of de referral-campagne van afgelopen jaar succesvol was? Nou en of! Dankzij tips van collega’s verwelkomde Capgemini honderden nieuwe talenten – en konden we 41.200 euro doneren aan Les Amis de Gambie, een stichting die in Gambia een kindertehuis gebouwd heeft en runt.

Data & analytics

‘Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze’

Even leek het erop dat Ayşegül Koçak grafisch ontwerper zou worden. Toch koos ze voor een baan in de ICT. Als dataconsultant en business-analist helpt ze haar klant bij het behalen van zijn klimaatdoelen.

Cloud

‘Hier ontwikkel ik mijn leidinggevende kwaliteiten’

Van een baan in de gezondheidszorg naar een leidinggevende functie in de ICT. Sjoukje Zaal bewijst dat het kan. Benieuwd hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen?

Development

‘Deze opdracht is een gigantische puzzel – en daar hou ik van!’

Wietse Smid maakt als Lead Java Developer en consultant een grote applicatie van de overheid toekomstbestendig. Hij geeft leiding aan tien developers en testers, en schrijft ook zelf code. Alles bij elkaar een ‘lekker moeilijke’ klus, vindt hij. ‘En ook nog eens de leukste opdracht die ik in mijn zeven jaar bij Cap heb gehad!’

Tech Talk

Zoek de randjes op met edge computing en Nuxt Nitro

Wist je dat server-side rendering IoT-toepassingen sneller maakt? Zeker als je ermee in de edge werkt! Onze software architect Sven van Straalen vertelde er recent over in zijn Tech Talk. Hij vat het ook allemaal nog eens samen in zijn blog. Klaar voor een kijkje in de toekomst?

Testing

‘Of je nu starter bent of al twintig jaar ervaring hebt: je kunt altijd leren’

Doe jij niets liever dan praten over Testing SAP solutions, End 2 End testing in Agile context, DevOps, Testing migrations, Test automation, Mendix testing of Shift Left? Dan is Testjam wat voor jou! Initiatiefnemer Kimberly Snoyl legt je uit waarom zij dit testevent gestart is.

Banking

‘Maak van je expertise je visitekaartje’

In haar carrière focust Pien Vollers zich op alles wat haar energie geeft. En ja, dat werpt zijn vruchten af. Zo mocht ze een tijdje geleden aan een project meewerken waar ze ooit alleen maar van kon dromen.

Development

‘Wat me aansprak? De kans om iets nieuws te proberen’

Eigenlijk zat hij prima in zijn oude baan. Toch ging Salesforce-developer Taras Buchynskyi de uitdaging aan: werken in een ander land voor een klant in een onbekend segment. Hij vindt het te gek: ‘Ik word geprikkeld om mijn grenzen te verleggen.’

Testing

‘Het hele team is verantwoordelijk voor de kwaliteit’

Bouwen, testen, opleveren. Het team van scrummaster Jilte Onderwater loopt als een geoliede machine. ‘Als je als team verantwoordelijk bent, weet je ook goed wat je nodig hebt.’

Management consulting

‘Er is veel meer mogelijk dan je denkt’

Wil je je na je PhD meer focussen op persoonlijke groei? Dan ben je volgens Julia bij Capgemini aan het juiste adres: ‘Door alle ontwikkelingsmogelijkheden is het hier net een snoepwinkel.’

Testing

‘Toen ik hun testprocessen zag, begonnen mijn handen te jeuken’

Dát kan beter, dacht Lead Test Automation Engineer Mazin Inaad. Bij de politie zag hij een grote kans om de testautomatisering efficiënter te maken – en mocht zijn oplossingen zelf uitvoeren. Het resultaat? De tests voor de sites politie.nl en kombijde.politie.nl zijn nu tig keer sneller en leveren meer op.

Nieuws

‘Tijdens de Gamenights doet iedereen mee – van developer tot consultant’

Met haar werk vermaakte Laxmi Manna zich al prima bij Capgemini. De developer heeft veel lol in het ontwerpen en bouwen met Mendix. Maar sinds ze meehelpt met het organiseren van de Gamenights, is het feest compleet. ‘We zetten monitors, spellen, drankjes en pizza op tafel – en dan gaat het los!’

Data & analytics

‘Weet je wat je wil? Dan is er ontzettend veel mogelijk’

Heb je een doel voor ogen, dan liggen volgens Michiel Dingenouts de kansen voor het oprapen bij Capgemini. ‘Nog niet zo lang geleden sprak ik uit dat het mijn ambitie is om manager te worden. Veel eerder dan gedacht, is dat werkelijkheid geworden.’

Development

‘Dit project was zo leerzaam dat ik nu zelf Vue-trainingen geef’

Melanie de Leeuw maakte ruim twee jaar gelden de radicale switch van tekstschrijver naar front-end developer. Ze beheerst haar HTML, CSS en JavaScript nu als een pro en leert gretig bij met hulp van haar collega’s. Haar eerste klus als junior front-end developer deed ze voor ABN Amro. ‘Het was uitdagend maar vooral gaaf om in een nieuwe tech stack te duiken.’

Management consulting

Grenzen verleggen met Einstein

Werken met Einstein van Salesforce, meer functionaliteiten dan ooit integreren en zo je klant van tien schermen naar één helpen. Marie-Louise de Groot vertelt hoe zij en haar team de grenzen verlegden van hét internationale crm-systeem.

Digital experience & design

‘Dat elke cultuur anders is, maakt het superinteressant’

Saai is het werk van consultant Anna Sotiriadis allerminst te noemen. Iedere acht tot tien weken doet ze een ander end-to-end optimalisatieproject voor een multinationaal FMCG-bedrijf. ‘Die hoge snelheid past goed bij mij.’

ERP

‘Ik wil meegeven dat het in ons werk niet alleen gaat om inhoudelijk advies’

Klanten helpen met het harmoniseren van hun bedrijfsprocessen? Jan Wouters doet het na 25 jaar in het vak nog steeds met veel plezier. Uit het delen van zijn ervaring en levenslessen haalt hij extra energie.

Data & analytics

‘Hier ligt de focus op de mens; dat jij lekker in je vel zit’

‘Wil je volle bak gaan voor je carrière of even pas op de plaats maken?’, vroeg Jaela’s manager toen ze vertelde dat ze zwanger was. ‘Knallen’, was haar resolute antwoord.

Business analyse

‘Het voelt goed om knelpunten op te lossen’

Dingen soepel laten verlopen, daar houdt business analist Elske van Asseldonk van. Een voorliefde die goed van pas komt bij haar opdrachtgever IVO Rechtspraak. ‘Ik heb het idee dat ik echt iets toe kan voegen.’

Data & analytics
Tech Talk

Back to basics: hoe data cleaning ál het verschil maakt

Haal de bezem eens goed door je datasets. Elke data scientist, analist en developer die met datamodellen werkt, zou daarmee moeten beginnen. Goede input levert dan met het meest simpele model ook goede output. Maar waar moet je op letten en waar begin je? Data engineers Frances Dreyer en Andre Marques vertellen het in hun Tech Talk.

Business analyse
Duurzaamheid

‘Hier kan ik meer en meer rond duurzaamheid doen’

Ze maakt zich al jaren zorgen om klimaatverandering. ‘Bij Capgemini krijg ik kansen om dat probleem te helpen bestrijden’, zegt Kim Mertens. ‘Als data-analist en co-lead Corporate Social Responsibility voor mijn afdeling.’

ERP

‘Wat we ProRail voorstelden, was nog zelden vertoond’

‘Wij gebruiken bedrijfssoftware van SAP . Hoe zouden jullie ons SAP-landschap beheren?’ Die vraag zette ProRail uit bij diverse bedrijven. Floris Heijsman was als SAP solution architect verantwoordelijk voor Capgemini’s antwoord. ‘Onze oplossing was vernieuwend. En zorgde dat ProRail ons als beheerder koos.’

Digital experience & design

‘Ik ben altijd benieuwd: is wat wij bedenken relevant voor mensen?’

Het idee van een opdrachtgever kan nog zo goed zijn, zegt senior consultant Milou Mertens, maar een propositie is voor mensen pas van waarde als die hun problemen oplost.

Business analyse

‘De wens van de klant is nu mijn wet’

Van een baan als bedrijfsjurist naar een carrière als business analist. Dat klinkt als een flinke omslag. Majda Chouaibi denkt daar anders over: ‘Ik zie veel overeenkomsten tussen het werk.’

Digital experience & design

‘Straks zien miljoenen mensen over de hele wereld mijn concept’

Of het werk van Lara Peeters een beetje tof is? De user experience designer lacht. ‘Ik bouw aan de online customer experience van een van de grootste meubelketens ter wereld. Toffer dan dit kan bijna niet!’

Development

'We leerden van experts én elkaar'

Intensief, confronterend en leerzaam. Zo omschrijven Firenzo Jorden en Archana Murli de Masterclass Front-end Development van Capgemini. Het is nu bijna een jaar geleden dat ze deze introductietraining voor kersverse front-end developers volgden. ‘En we plukken er nog altijd de vruchten van.’

Digital experience & design

‘In mijn oude vak was ik uitgeleerd, ik had behoefte aan iets nieuws’

Lang werkte ze als professional in de mediawereld. Nu is Stephanie Bergman frontend developer bij Capgemini. Bijzondere stap? Aan de ene kant niet, zegt Stephanie. ‘De bouw van een app of site heeft veel raakvlakken met het creatieve werk dat ik vroeger deed. Tegelijk is programmeren helemaal nieuw voor me. Precies de combinatie die ik zocht.’

Testing
Tech Talk

Mede dankzij Chantal vlieg jij straks nog sneller naar Spanje

Kortere vliegroutes? Da’s winst voor passagiers en milieu, schrijft Chantal Arkema in deze blog. De test automation engineer (en houder van een vliegbrevet) bouwt mee aan een nieuw luchtverkeersleidingsysteem.

Cybersecurity

‘Veiligheid is voor mij de basis van een vrije, respectvolle samenleving.’

Werken bij Capgemini betekent voor Siebe Vaartjes: bijdragen aan een veiliger Nederland. Als Senior Business Analist ontwikkelt hij voor opdrachtgevers in het veiligheidsdomein oplossingen voor informatiegestuurd werken. Want als je weet wat de dreiging is en waar die dreiging kan optreden, kun je er sneller iets tegen doen.

‘Ken je je richting? Dan krijg je overal duwtjes in de rug’

‘Bij Capgemini kan je razendsnel groeien’, zegt Kevin Tai Tin Tsoi. Hij is daar zelf het levende voorbeeld van. Toen hij vier jaar geleden solliciteerde voor de functie van junior Pega consultant wist hij nog amper wat Pega was. Inmiddels is hij senior én co-lead van het Pega Center of Excellence (CoE).

Cybersecurity

'Dit IT-systeem was als een klushuis'

Hun kerstvakantie verliep anders dan verwacht. Security-experts Jeroen, Joep en Marc haastten zich eind 2021 naar Scandinavië: daar was een nieuwe Capgemini-klant zojuist ernstig gehackt.

Pensioen

‘Als pensioenspecialist help ik mensen bij een belangrijke keuze’

Pionieren als bij een start-up, maar dan wel bij een organisatie die zijn sporen al heeft verdiend. Pensioenspecialist Sarissa van Veenendaal staat aan de wieg van de nieuwe pensioenservice van Capgemini. En ziet hier ook haar eigen toekomst in.

Engineering

‘Ik weet uit eigen ervaring wat er op de productievloer leeft’

Van productievloer tot directiekamer. Erwin Mulder, advanced expert digital manufacturing kent productiebedrijven van binnen en van buiten. Zijn honger naar kennis brengt hem overal waar techniek te vinden is. En daar plukken zijn opdrachtgevers de vruchten van.

Business analyse
Digital experience & design

‘Ik ben altijd nieuwsgierig: hoe kan ik een organisatie helpen zich te ontwikkelen?’

Iedereen bij Capgemini weet: heb je een vraag over customer experience, dan moet je bij Milangelo Maduro zijn. Die was als student al thuis in CX. Als business analist zet hij die expertise nu in om klanten vooruit te helpen. En als service offer lead en portfolio lead tilt hij ook Capgemini zelf naar een hoger plan.

Digital experience & design

‘Ik duik steeds dieper in het IT-vak'

Als kersverse IT’er meteen praktijkervaring opdoen. Het is voor Digital Engineer Thomas Kraak dé formule om alle facetten van het vak te ontdekken. Hij beproefde zijn talent daarom bij de Rijksoverheid.

Development

Jamstack en headless commerce: een veelbelovende mix

Met de snelle groei van e-commerce is een optimaal presterende webshop belangrijker dan ooit. In deze blog vertelt front-end developer Gabriël Moawad je hoe headless en jamstack hierbij kunnen helpen.

Nieuws

Onze tips voor een goede sollicitatiebrief

Heb je vacature gevonden die je erg leuk lijkt? Dan wil je natuurlijk op gesprek uitgenodigd worden. Een pakkende sollicitatiebrief gaat daar zeker bij helpen. Met deze tips zorg je ervoor dat je de aandacht trekt van onze recruiters!

Nieuws

Capgemini scoort hoog bij de 25 LinkedIn Top Companies in 2021

Capgemini heeft een eervolle tweede plek gekregen in de LinkedIn Top Companies: een lijst met 25 bedrijven waar werknemers hun carrières het beste kunnen ontwikkelen. In deze blog geeft Tineke Meints, HR Director Capgemini Nederland, haar reactie op de positie en de ontwikkelingsmogelijkheden van Capgemini.

Nieuws

De woensdagavond training: hoe en waarom werkt het?

Onze collega’s delen graag hun ervaringen, deze week is het de beurt aan Hans van Rijs. Lees hier zijn verhaal!

Nieuws

‘Heb je een goed idee? Laat het horen en maak het werkelijkheid’

Daag mensen uit om met nieuwe ideeën te komen. En geef ze alle ruimte om hun plannen in de praktijk te brengen. Afdelingsmanager Jan-Edwin Maneschijn wakkert graag het ondernemerschap aan bij zijn medewerkers. Met succes. ‘Ik zie mensen hier heel hard groeien.’

Management consulting
Duurzaamheid

‘Ik daag graag de status quo uit’

‘Challenges geven me energie’, zegt Bo-Iris Bergevoet. Daarom zoekt ze steeds nieuwe hulpvragen, verantwoordelijke rollen en extra kennis. Een half jaar geleden begon ze als Senior Management Consultant bij Capgemini. ‘Ik wil als allround adviseur managementvraagstukken oplossen. En zo voortdurend het verschil maken in digitale transformaties.’

Tech Talk

Wanneer web components een goed idee zijn. En wanneer niet

Web components zijn custom elementen die je eenvoudig hergebruikt – waar en hoe vaak je maar wilt. In deze blog vertellen Maarten Dekker en Ton Hordijk in welke gevallen dat handig is. En wanneer je prima zonder kan.

Digital experience & design

‘Dit voelt nu als de juiste plek’

Met haar enthousiasme haalde ze tientallen mensen over om Capgemini-consultant te worden. En uiteindelijk ook zichzelf: Gizem Cinar was eerst corporate recruiter, maar werd in 2019 Pega developer en tester. ‘Deze baan is zó tof.’

Testing

'Ik kan hier mijn nieuwsgierigheid volgen'

Professionele groei, focus op ICT, goede samenwerking én ruimte voor moederschap. In haar werk voor Capgemini weet Lead Testautomatisering Sabine Vloet-Kouwenhoven het allemaal te combineren.

Management consulting

‘Fantastisch: nieuwe talenten helpen groeien – in hun rol én als persoon’

Mathijs de Lepper studeerde af in de wiskunde. Voor zijn werk als consultant is zijn interesse in de menselijke kant minstens zo belangrijk. Bijvoorbeeld bij de begeleiding en ontwikkeling van young professionals.

Nieuws

‘Van ervaren expert tot young professional: iedereen kan voor de groep komen staan’

Geboren uit passie voor IT. Uitgegroeid tot populaire sessies om kennis te delen en ideeën te bedenken. De Wednesday Evening Trainings zijn op een prettige manier uit de hand gelopen, zegt initiator Hans van Rijs.

Cybersecurity
Duurzaamheid

‘Ik zorg dat de windmolens veilig blijven draaien’

Gijs van Erp werkt nog geen half jaar bij Capgemini. Maar nu al krijgt hij een flinke portie verantwoordelijkheid als Operational Technology Security Consultant bij Eneco. Zijn taak? Netwerken van 150 windmolenparken draaiende houden.

Development
Testing

‘Ik krijg de vrijheid om mijn eigen pad te vinden’

Zijn loopbaan uitstippelen? Dat is niks voor Matthijs van Boven. ‘Ik denk pas na over de volgende stap wanneer ik mijn huidige werk niet uitdagend meer vind.’ Met die insteek begon hij in 2017 bij Capgemini. En groeide hij in no time door tot senior agile tester, Deputy Lead van het Agile/DevOps Testing-cluster én counselor van negen collega’s.

Digital experience & design

‘Ik moet de business begrijpen én de software kennen’

Uitgerust met flink wat leergierigheid stapte Lisanne van Leijsen een jaar geleden de IT-wereld in. Met succes, want als Business Analist kan ze haar talent voor efficiëntie helemaal kwijt bij een groot cosmeticabedrijf.

ERP

‘Precies waar ik van hou: verandering brengen’

Midden in coronatijd de leiding overnemen over een complex ICT-project van een wereldwijde Duitse supermarktketen. Met weinig tijd, grote belangen en honderden betrokkenen. Geen probleem voor Vanessa Brown, die de klus nog vóór de deadline klaarde.

Data & analytics

‘Codeless testen heeft me echt gegrepen’

Van developers en testers tot data-analisten en management consultants – onze Capgemini-collega’s begeleiden opdrachtgevers in hun digitale transformatie. En maken hen zo klaar voor de toekomst. Hoe? Dat lees je in deze verhalen van onze Future Shapers.

Cybersecurity

‘Ik wil me ontwikkelen als trusted advisor. Capgemini geeft me daar de ruimte voor’

Bij Capgemini ben je ‘master of your own destiny’, vertelt Rolf Wijma. Dat komt goed uit. Want de senior consultant cybersecurity houdt de touwtjes graag in handen. Elke stap in zijn carrière bij de organisatie plant hij even zorgvuldig. Rolfs doel: het beste halen uit zichzelf en het beste brengen aan zijn klanten.

Development
Tech Talk

Zo sluit je jouw AKS hermetisch af voor hackers

Containerization is hot, Kubernetes daarvoor zowat onmisbaar en Azure Kubernetes Services (AKS) hét platform voor Kubernetes in Microsoft Azure. Elke DevOps-developer werkt ermee. Maar lang niet iedereen kent de fronten waarop je een AKS-cluster en de software die erop draait kunt beveiligen. Joost Went licht in deze blog een tipje van de sluier over de beveiligingsopties binnen AKS.

Cybersecurity

‘Security-issues triggeren me om een oplossing te zoeken’

Via een starttraject voor young professionals begon Demi Imming haar carrière bij Capgemini. Ze ontwikkelt zich nu razendsnel als Cyber Security Consultant. ‘Ik kan nu dingen waarvan ik een halfjaar geleden dacht: hoe dóen ze dat toch zo snel?’

Cybersecurity

‘Superfijn om inhoudelijk én creatief bezig te zijn’

‘Hopelijk kan ik hier snel voor toonaangevende internationale klanten werken’, dacht Manisha Ramsaran toen ze begin 2021 als privacy- en cybersecurityconsultant bij Capgemini startte. Die wens kwam al met haar eerste klus uit: ze werd Lead Writer van een Microsoft-whitepaper voor Nederlandse overheidsorganisaties. ‘We overtroffen de verwachtingen.’

Testing

‘Ik kan me helemaal in deze klus verliezen’

Lekker puzzelen, laat dat maar aan Ingmar Goudt over. Hij voelt zich dan ook als een vis in het water als Test Automation Engineer bij bol.com. Een opdrachtgever waarbij hij zijn tanden mag zetten in het warehousemanagementsysteem van een van de gloednieuwe, kolossale magazijnen van de webshopgigant. ‘Een lekker complexe klus waarbij je direct resultaat ziet van je werk.’

Testing

‘In mijn nieuwe rol wil ik ons nóg klantgerichter maken’

Obstakels zijn er om te overwinnen, vindt Margreet Theunis. En zij stelt daar de juiste teams voor samen. Tot voor kort als project-, programma- en engagementmanager. Nu als Practice Head Quality and Engagement Management. ‘Capgemini ís al heel klantgericht. Maar in deze rol kan ik ons daar nog sterker in maken.’

Development

'Deze klus is een prachtige puzzel'

Ideaal voor echte puzzelaars. Zo noemt senior front-end developer Anja Jonker haar klus bij ABN AMRO. Gewapend met haar kennis van Javascript is ze, samen met acht tot tien collega’s, verantwoordelijk voor de applicaties waarmee zakelijke klanten betalen. ‘Een opdracht waarbij ik elke dag weer iets nieuws leer!’

Projectmanagement

‘Dit werk houdt me gelukkig in beweging’

Wat maakt een IT-project succesvol? Met ruim 30 jaar ervaring in de IT-wereld weet Marjo van Bergen dat alleen techniek niet genoeg is. ‘Samenwerking is minstens zo belangrijk’, aldus Capgemini’s vicepresident. Bij EUROCONTROL brengt zij die op een hoger niveau.

Development
Tech Talk

Waarom Kotlin een goede keuze is voor multiplatform-toepassingen

Hoe verminder je de complexiteit, zodat je sneller meer onderhoudbare producten kunt bouwen? Gebruik voor al je bedrijfslogica één taal. Dat is het advies van Jan Mostert. In zijn recente Tech Talk liet hij al zien hoe je dat aanpakt. En in deze blog vertelt hij waarom Kotlin zo’n goede keuze is voor bedrijfsapplicaties.

Cybersecurity

‘Bij brand ren ik niet weg, maar ga ik er juist op af’

Als klanten Saskia Kuschke bellen, is er serieus iets aan de hand. Een ransomware-aanval bijvoorbeeld. Gelukkig gedijt de kersverse Capgemini’er juist goed in dat soort stressvolle omstandigheden.

Cloud

‘Fantastisch hoeveel vrijheid ik kreeg’

Complexe projecten voor grote organisaties. Daar houdt workplace engineer Robin Bouwman het meest van. Zeker als hij nieuwe skills moet leren en veel vrijheid krijgt. Zo zorgde hij in zijn eerste klus als leidinggevende dat energiebedrijf Eneco cloud-based werkplekken kreeg.

Management consulting

‘Als management consultant sta je aan de rand van innovatie’

Consultancy is niet voor iedereen. Je moet je snel kunnen aanpassen, flexibel zijn en snel nieuwe contexten eigen kunnen maken. De ‘vlieguren’ die je maakt, zijn vaak uren waarin je hard moet werken, maar de uitzichten die je hebt, de steile leercurve die je beklimt en de connecties die je onderweg maakt, geven veel carrièremogelijkheden, onderschrijft Marije Merckens.

Nieuws

Young Professional of the Year 2021

Ieder jaar wordt bij Capgemini Nederland een Young Professional of the Year benoemd en dit jaar was Coco Leysner de winnares! Hoe is het om deze enorme titel te winnen en wat wil ze doen met het bijbehorende prijzengeld? Coco vertelt ons er alles over.

Banking
Business analyse

‘Het klopt wat Capgemini op de site zegt: hier draait het vooral om mensen’

Adriana Mocanu had geen IT-ervaring, maar koos toch voor IT. Het bleek de juiste weg. Haar werk bij Capgemini geeft haar veel voldoening, omdat ze wordt gezien en gewaardeerd.

Management consulting

'De waarde van strategic design'

Van het opzetten van een onderneming om de traditionele vormen van lenen binnen de wereldhandel te disrupten tot het inzetten van open data om Europese burgers in te lichten over het coronavirus. Onze senior consultant Pervin Celik is veelzijdig, en strategic design is haar leidraad.

Testing

‘Ik heb me in sneltreinvaart ontwikkeld’

Hij was een ‘SAP-groentje’ toen Sebastiaan Zeeman instapte in een groot NS-project. Zijn missie: zoveel mogelijk leren. Al snel was hij Senior Testconsultant. Hoe ging hij de uitdaging aan?

Testing

‘Hier werken is echt super voor mijn ontwikkeling’

Het was haar eerste grote klus. Bij digitale overheid startte Emmelie Hense in 2017 als junior tester. Sindsdien speelt ze een rol in meerdere digitale veranderingen. Zó goed dat ze inmiddels Test Lead is.

Nieuws
Architecture

‘Of ik de Women in Tech award win of niet, ik blijf me inzetten voor vrouwen’

Een rolmodel voor vrouwen in tech. Wijke Hamer – enterprise business architect bij Capgemini – was het zonder dat ze het door had. Dankzij haar nominatie voor Women in Tech kwam ze erachter. Lees hier over Wijkes ervaringen in tech.

Nieuws

Rising Talent award 2021

Dit jaar wordt voor de 7e keer op rij de Rising Talent Award uitgereikt. Op 1 juni 2021 hebben alle medewerkers van Capgemini Nederland de kans gekregen om hun favoriete collega te nomineren. Meer dan 120 collega’s werden voorgedragen door hun manager of collega's.

Testing

‘De tool neemt planners werk uit handen én is minder foutgevoelig'

Groeien én efficiënter werken. Bij Jumbo bijt het één het ander niet. Testmanager Jeroen Kuijper maakt het werk van de planners van de supermarktketen een beetje makkelijker.

Development
Tech Talk

Het bijhouden van al je apps

Als app-developer werk je in een versnipperd landschap van duizenden devices en heel verschillende ecosystemen. Hoe krijg je daar grip op? Onze mobile-expert Arjan Nieuwenhuis vertelt hoe Visual Studio App Center jouw leven eenvoudiger maakt.

Development

‘Ik wil altijd blijven doorgroeien – en hier kán dat!'

Intensief samenwerken met klanten en teamleden – haar nieuwe rol als Engagement Manager is ‘mensenmens’ Wendy Hos op het lijf geschreven. En ze heeft besloten: ze gaat hier écht goed in worden.

Architecture

'We bewaken iets heel complex'

Architecturen ontwerpen en bewaken voor de grootste werkgever van Nederland. En daarmee ook nog eens helpen Nederland veiliger te maken. Architect bij Cap, Jeroen Oosterwal, vertelt over zijn uitdagende project bij de Nationale Politie.

Digital experience & design

‘Ineens zie je hoeveel impact je werk heeft’

De politie moet betrouwbaar, toegankelijk en snel zijn – óók op de online kanalen. Onze front-end developer Gabriël Moawad en zijn Cap-teamleden geven de politie-sites een flinke upgrade. En soms komt zijn werk zelfs in het landelijke nieuws.

Nieuws

Straight Pride 51 weken per jaar

Door bewustwording over de issues waar professionals die toch nét wat “anders” zijn tegenaan kunnen lopen, kun je er als bedrijf voor zorgen dat werknemers zich nog meer thuis voelen. Een community als Rainbow Network binnen Capgemini kan helpen dit bewustzijn te vergroten.

Nieuws

De Rainbow Community binnen Capgemini Nederland

Het is goed dat er aandacht is voor LGBTIQ+ diversiteit. Er zijn nog steeds veel hokjes en vooroordelen. Als je daarover in gesprek kunt gaan, merk je dat ook mensen die er negatief over denken, meer oog krijgen voor de persoon in plaats van de geaardheid. Welkom bij de Rainbow Community binnen Capgemini.

Development

‘SAP biedt veel aanknopingspunten voor een duurzamere bedrijfsvoering’

Linda Naber, SAP sustainability transformation expert, helpt bedrijven transformeren naar een duurzamere bedrijfsvoering en nieuwe businessmodellen. Met scherpe vragen, zachte hand en nieuwe technologieën leidt ze klanten naar de toekomst.

Development
Tech Talk

Een Mendix frontend-laag met REST-services bouwen: zo pak je het aan

In Mendix een web- en native-app zonder dataopslag bouwen? Het kán. En Senior Software Engineer Wouter Penris vertelt je hoe.

Architecture

‘Met onze AI-analysetool kan NS nu vertragingen te lijf gaan’

Vooraf wist hij weinig af van AI. Maar nu is dat wel anders! Want architect Bjorn Wanders ontwikkelde met expert-collega’s een AI-tool om vertragingen op NS-stations te analyseren.

Nieuws

Gamen brengt ons samen

De Game Community binnen Capgemini is opgezet als initiatief om het contact onder collega’s te versterken en de passie voor het spelen van spellen met elkaar te delen. Aish maakt zich er hard voor om na Corona weer leuke avonden te organiseren!

Development
Tech Talk

Bouw in vijf stappen je eigen smart home

Programmeren hoef je niet (echt) te leren als je je huis smart wilt inrichten. Frontend developer Aishwarya Dhall legt je uit hoe je in vijf stappen jouw woning smart maakt.

Testing

‘Wat een uitdaging, daar krijg ik energie van’

Agile IT rondom onze rechtsspraak. Test lead Ralf van der Ven droeg van dichtbij mee aan de cultuuromslag die hiervoor nodig was. Lees over de rol van Ralf tijdens deze ‘megaklus’ van vier jaar bij een grote overheidsorganisatie.

ERP

‘De complexiteit van dit speelveld daagt mij echt uit’

Proces- en softwarekennis inzetten voor complexe vraagstukken en daarmee samen met anderen een maatschappelijke bijdrage leveren. Daar krijgt Jeannette Elsenaar energie van. Ontdek hoe ze bij Defensie meedenkt over de beste inzet van SAP en S/4HANA.

Stage

Stage met een écht resultaat!

Een product maken voor een grote klant, je product testen bij echte gebruikers, samenwerken met andere stagiairs, nieuwe technologieën leren en uiteindelijk een echt resultaat neerzetten. Spreken deze onderwerpen je aan of wil je meer weten? Lees dan deze blog om meer te ontdekken.

Management consulting

Hoe ik terechtkwam bij Capgemini Invent

Toen Tim Gruijters vorig jaar zijn master Organization studies afrondde, wist hij een ding zeker; hij wou niet meteen werken. Hij pakte zijn backpack en ging een half jaar op reis. Een fantastische ervaring! Toch begon er de laatste maand een gevoel op te borrelen: ''wat als ik terug ben?'' en ''hoe ziet mijn leven er over een tijdje uit?''. In dit blog neemt Tim je mee op avontuur!

Data & analytics

Impact met data

Onze collega’s delen graag hun ervaringen, deze week is het de beurt aan Darby Wesselink, Data Analyst, Lees hier haar verhaal!

Development

‘Ik heb alleen maar mensen om me heen met dezelfde drive’

Er is geen betere plek denkbaar voor Özge Karaoglu (27) dan Capgemini. De medior software engineer ademt en droomt programmeren. Bij het Front End Track-programma haalde ze het ene certificaat na het andere. Nu staat de energieke young professional in de startblokken voor haar eerste opdracht.

Digital experience & design

Ik wil blíjven groeien en dat kan bij Capgemini

Onze collega’s delen graag hun ervaringen, deze week is het de beurt aan Diantha Boll, senior UX Designer bij Idean, het creatieve studionetwerk van Capgemini Invent. Lees hier haar verhaal!

Cybersecurity

Mijn dag als Cybersecurity Consultant

Mehrnaz Pour Morshed vertelt je hoe haar dag als Cybersecurity Consultant eruit ziet. Lees hier haar verhaal!

Cloud
Tech Talk

De 5 voordelen van Oracle Integration Cloud

Werk je al met Oracle Integration Cloud? Zo niet, lees dan eens wat onze integration consultant Ling Ko schrijft over dit superhandige cloud-based integratieplatform. In haar blog noemt ze vijf redenen waarom je niet meer iets anders zou moeten willen.

Business analyse
Pensioen

Vertaler tussen beide werelden: de gebruikers en de bouwers

Een vernieuwend pensioenadministratiesysteem uitrollen, én een nieuwe uitvoeringsorganisatie. Voor deze ambitieuze plannen zocht Capgemini iemand met veel ervaring in de pensioenuitvoering. En die vooral wist hoe het níet moest.

Banking
Business analyse

‘Ik heb snel grote stappen kunnen maken’

Eigenlijk was Renske Devilee (33) helemaal niet van plan om de consultancy in te gaan. Tot Capgemini op haar pad kwam, en ze ontdekte dat ze hier kan adviseren én uitvoeren. Sindsdien helpt de ambitieuze business analist banken en verzekeraars met IT-oplossingen een stap verder.

Architecture

‘Ik denk mee over veel meer dan alleen IT’

Slimme oplossingen uitdokteren en mensen meenemen in veranderingen. Daar wordt enterprise architect Marnix de Graaff erg gelukkig van. Lees hoe hij een overheidspartij klaarstoomde voor een wet die mensen met schulden beter beschermt.

job alert

Ontvang de laatste vacatures