Van developers en testers tot data-analisten en management consultants – onze Cappers begeleiden opdrachtgevers in hun digitale transformatie. En maken hen zo klaar voor de toekomst. Hoe? Dat lees je in deze verhalen van onze Future Shapers.

‘Ik denk mee over veel meer dan alleen IT'

Een overheidsinstelling klaarstomen om te voldoen aan een nieuwe wet. Zoiets heeft nogal wat voeten in de aarde, maar daar wordt enterprise architect Marnix de Graaff juist blij van. Zeker als die opdracht veel verschil maakt in de samenleving.

Alles uitdokteren

‘Wie in geldproblemen raakt, moet altijd genoeg overhouden om van te leven. Dus is er sinds dit jaar een wet om te voorkomen dat mensen onder het bestaansminimum raken door vorderingen van overheidspartijen. Zo’n wet vraagt behoorlijk veel van deze organisaties. Vooral een goede samenwerking en de juiste processen en IT. Dat moet allemaal goed uitgedokterd worden. Als enterprise architect is dat precies mijn vak. Twee jaar geleden ging ik bij zo’n grote partij aan de slag om die klaar te stomen voor deze wet. Ik vertegenwoordigde hierbij ook deze klant in gesprekken met andere overheidspartijen – om samen tot sterk beleid te komen en rekening te houden met elkaars belangen. Een heel mooie rol!’

Scherpe blik

‘Als architect van Capgemini mag ik me bezighouden met veel meer dan IT. Ik had ook echt invloed op de strategie áchter de oplossingen. En het vak draait niet alleen om procesmatige oplossingen bedenken, maar juist ook om mensen hierin meenemen. En vanuit een begrip van wetgeving, beleid en uitvoering de beste visie en oplossing te vormen voor mijn opdrachtgever én de maatschappij. Mooi voorbeeld van hoe ik verschil kon maken, is toen ik in de conceptwet een tekortkoming ontdekte. De wet noemde minder soorten vorderingen dan mijn opdrachtgever hanteert. Het gevaar was dus dat iemand toch nog onder het bestaansminimum komt door een vordering die buiten de wet valt. Door mijn toedoen is dit opgelost. Daar ben ik best trots op!’

Sterke band

‘Ik werk al 12,5 jaar via Capgemini bij opdrachtgevers in het publieke domein. Ik kan erop vertrouwen dat ik altijd bij een opdrachtgever terechtkom die helemaal bij me past. En krijg dan steeds de kans om lange en hechte relaties met hen op te bouwen. Zelf ben ik echt ‘getrouwd’ met mijn huidige opdrachtgever. Het geeft me veel energie om vanuit die sterke band een verschil te maken voor deze organisatie en voor de Nederlandse samenleving.’
Hou jij net als Marnix van complexe vraagstukken en veel verantwoordelijkheid?
job alert

Ontvang de laatste vacatures