Er is geen betere plek denkbaar voor Özge Karaoglu (27) dan Capgemini. De medior software engineer ademt en droomt programmeren. Bij het Front End Track-programma haalde ze het ene certificaat na het andere. Nu staat de energieke young professional in de startblokken voor haar eerste opdracht.

‘Nadat ik in Istanboel afgestudeerd was in computer engineering, ben ik naar Nederland verhuisd. Twee jaar werkte ik als software engineer in Den Haag. Nederland beviel me zo goed dat ik na besloot hier te blijven. In april 2021 startte ik als software engineer bij Capgemini.’

Onderdompelen

‘De eerste halte was het startersprogramma Front End Track van Capgemini. Samen met andere startende software engineers dompelde ik me onder in allerlei trainingen. Van front-end developing en Microsoft Fundamentals tot Agile Methodologies. Ook werkten we vier weken aan het JavaScrip-framework Vue. Die trainingen op dinsdagavond waren best een uitdaging, maar ik leerde er veel van en het was zó leuk om te doen!’

Eerste opdracht

‘Nu het trainingsprogramma erop zit, kan het “echte” werk beginnen. Ik heb nét gehoord dat ik aan de slag ga bij ABN AMRO, samen met een andere young professional uit mijn team. Het wordt onze eerste klus. Na die maanden van “op de bank zitten” heb ik enorm veel zin om alles wat ik heb geleerd in te zetten bij een klant. Wat de opdracht precies inhoudt gaan we nog horen. We weten alleen dat ze ons snel willen inzetten, dus gaan we nu eerst vliegensvlug het onboardingstraject bij de bank in.’

Dezelfde drive

‘Ik voel me als een vis in het water bij Capgemini. Ik krijg alle ruimte om mijn skills te verbeteren, en heb alleen maar mensen om me heen met dezelfde drive. Iedereen is gemotiveerd om zoveel mogelijk te leren. Dat doen we ook samen. Als de één belangrijke input vindt om zijn skills te verbeteren, dan deelt hij die met de anderen. Dat we allemaal het trainingsprogramma succesvol hebben afgerond, voelt dan ook als een gezamenlijke prestatie.’

@ozgewhocodes

‘Mijn passie voor programmeren probeer ik op zoveel mogelijk mensen over te brengen. Met mijn Instagramaccount @ozgewhocodes help ik jongeren over de hele wereld met programmeren. Ik deel kennis en inspireer ze om programmeren tot hun werk te maken. Mijn volgers stellen me ook vragen over mijn werk bij Capgemini. Ook de recruitmentafdeling is steeds meer op Instagram te vinden. Ik lever een bijdrage aan de live events om nieuwe medewerkers te werven.’

Rolmodel

‘Mijn ambitie is om een expert front-end developer te worden, met veel kennis van cloud-technologie. Ik heb al certificeringen gehaald voor Microsoft Fundamentals, Scrum en volg ook gratis courses in software development. Daarnaast verbeter ik mijn skills door video’s van Pluralsight en Coursera te kijken. Mijn senior collega’s zijn m’n grote voorbeeld. Ik hoop op een dag met net zoveel zelfvertrouwen en kennis mijn werk te doen. Om me in te zetten voor de ontwikkeling van collega’s én mooie applicaties te bouwen voor klanten.’
Adem en droom jij net als Özge van programmeren?
job alert

Ontvang de laatste vacatures