Onze collega’s delen graag hun ervaringen, deze week is het de beurt aan Diantha Boll, senior UX Designer bij Idean, het creatieve studionetwerk van Capgemini Invent. Lees hier haar verhaal!

Een typische werkdag voor Diantha bestaat uit kwalitatief en kwantitatief onderzoek op basis van klantinterviews om klantbehoeften te vertalen naar een digitale omgeving. Ze kwam in 2018 in dienst bij Capgemini in Stockholm als Young Professional en is in een tijdsbestek van drie jaar getransformeerd tot een Senior Designer die gepassioneerd klantervaringen speciaal maakt met haar ontwerpvaardigheden. Een van de Capgemini kernwaarden waar Diantha het beste mee resoneert is ‘Boldness’. Diantha durft klanten uit te dagen door de juiste vragen te stellen en en krijgt hierdoor de opdracht nog scherper en laat zo blijken dat ze een expert is.

Diantha's prestaties

Diantha ziet design als een soort driehoek die de behoeften van de klant, het bedrijf en de reikwijdte van de technologie omvat. Ze maakt impact bij een aantal gerenommeerde klanten binnen de financiële sector. Haar belangrijkste successen zijn:

Redesign van checkout, om te voldoen aan de industriestandaarden zoals aangegeven door de Europese Centrale Bank. Diantha creëerde een compleet nieuw design op basis van eindgebruikersonderzoek en was succesvol in het maken van een opmerkelijke impact op de vele transacties die per dag gedaan worden.

Het ontwerp van de schermen voor Apple Pay Mobiel betalen, dit was een speerpunt. Diantha heeft zowel het ontwerp als de goedkeuring en coördinatie verzorgd, met als resultaat dat het target voor de onboarding van Apple Pay vele malen overtroffen werd in de eerste maand dat het live ging.

Wat maakt haar trots?

Diantha is het meest trots op het feit dat ze ook deel uitmaakt van een Accessibility team bij de klant. Dit team zorgt ervoor dat de ontwerpen die ze maken ook toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Diantha is trots om deel uit te maken van Capgemini, specifiek haar team bij Idean, waar ze de klant end-to-end helpt met het hele scala van ontwerpen, back-end, en architectuur. "Ik ben trots op de projecten waarbij ik betrokken was en ook op de kansen die ik kreeg om aan deze grote projecten te werken, omdat ik denk dat het een andere mindset vereist om voor zoveel mensen te ontwerpen", vat Diantha samen.

Om de meeste impact op haar projecten te hebben, gelooft Diantha in de kracht van teamwork. Ze is trots op haar teams en werkt graag met hen samen en houdt rekening met teambijdragen om nog meer succes te behalen.

Diantha's kijk op: 'Get the future you want'

Het is de flexibiliteit binnen Capgemini waar ze het meest van geniet, omdat deze haar een overvloed aan mogelijkheden geeft om zichzelf te ontwikkelen op alle gebieden die ze wenst.

"Ik voel me echt gesteund door Capgemini om mezelf te blijven ontwikkelen en door de doelen te stellen die ik wil bereiken, en het helpt me echt om mezelf te laten groeien. Al met al helpt Capgemini me wel om de toekomst te krijgen die ik wil, en ik wil alleen maar beter worden.”
Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden bij Capgemini?
job alert

Ontvang de laatste vacatures