Heb je vacature gevonden die je erg leuk lijkt? Dan wil je natuurlijk op gesprek uitgenodigd worden. Een pakkende sollicitatiebrief gaat daar zeker bij helpen. Met deze tips zorg je ervoor dat je de aandacht trekt van onze recruiters!

Maak je sollicitatiebrief geen herhaling van je cv

Maak je brief geen herhaling van je cv. Natuurlijk mag je wel even kort iets uit je cv noemen wat belangrijk is voor de functie. Maar richt je sollicitatiebrief vooral op het ‘waarom’. Waarom wil je bij Capgemini komen werken? En waarom past deze functie bij jou, jouw ervaring, interesses en vaardigheden? Uit de sollicitatiebrief moet duidelijk blijken waarom jij de juiste persoon voor de functie bent. Inspireer en betrek ons bij je motivatie zodat we samen enthousiast worden!

Bereid je voor: inlezen in het bedrijf

Cliché, maar waar: Een goede voorbereiding is het halve werk! Verdiep je voor het schrijven van je brief dan ook goed in het bedrijf waar je gaat solliciteren. Bekijk bijvoorbeeld eens de website en social media van Capgemini. Wat voor mensen werken er? Hoe komt de bedrijfscultuur op jou over? Hoe is de tone of voice? Gooi dat in de mix met jezelf en neem het mee in je brief.

Maak een sollicitatiebrief op maat

Ook als je meerdere sollicitaties verstuurt, moet je zorgen dat elke brief maatwerk is. Iedere werkgever is namelijk weer anders. Onze recruiters lopen niet warm voor de standaard brieven die we ontvangen, zeker niet als er per ongeluk nog de bedrijfsnaam van onze concullega’s in staat. Een sollicitatiebrief op maat valt juist op. Laat zien dat je belangstelling in Capgemini hebt, onze recruiters lezen graag een oprechte brief.

Stijl & opbouw van je brief

Het is logisch dat je veel wilt vertellen als je enthousiast bent over een bepaalde functie en bedrijf, maar weet ook wanneer je moet stoppen. Een A4’tje aan informatie is echt meer dan genoeg.

Zorg ervoor dat je brief ook qua opmaak er professioneel en verzorgd uitziet. Controleer de lay-out van je brief en check op spelfouten en slordige zinnen. Laat je brief bijvoorbeeld proeflezen door een vriend(in) die goed is in taal.

Geachte heer/mevrouw is een beetje een achterhaalde aanhef voor een sollicitatiebrief. Richt je altijd tot de contactpersoon die jouw brief krijgt. Staat er in de vacature niet wie dit is? Neem dan contact op met de werkgever om de naam van de contactpersoon te achterhalen.

Het uiteindelijke doel van je brief is om uitgenodigd worden, toch? Sluit daarom je tekst af met een korte samenvatting en dat je graag de lezer in het echt wilt ontmoeten voor een gesprek. ‘Hopelijk zie ik jullie binnenkort voor een (virtuele) kop koffie!’

Vragen?

We hopen dat deze tips je helpen bij het schrijven van je sollicitatiebrief. Mocht je toch nog ergens over twijfelen, dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Je vindt onze contactgegevens terug onder elke vacature. We kijken uit naar je sollicitatiebrief!
job alert

Ontvang de laatste vacatures