Processen verbeteren bij organisaties met een maatschappelijk doel. Daar kun je SAP implementatie consultant Jeannette Elsenaar wel voor wakker maken. Ze werkt dan ook met veel passie voor Defensie. Haar nieuwste missie? Zorgen voor een succesvolle implementatie van S/4HANA.

Leerzaam bezoek

‘Afgelopen tijd hield ik me bezig met de invoering van SAP in de munitieketen van de Marechaussee. En met het optimaliseren van andere materieellogistieke processen binnen dit krijgsmacht-onderdeel. Het is hierbij belangrijk dat de veiligheidseisen goed worden gekoppeld aan de software. Ik geef advies over hoe SAP hierin een rol kan spelen. Hiervoor ga ik weleens op locatiebezoek, zodat ik zelf kan zien hoe bepaalde processen gaan. Dat is heel leerzaam! Zo zag ik een keer hoe de tracking en tracing van munitie in de praktijk verloopt, en hoe dat beter kon. Daar formuleerde ik dan een advies over.’

Uitdagend speelveld

‘Ik ben een echte oudgediende bij Capgemini. In mijn 22 jaar als Capper heb ik eerder al vijf jaar bij Defensie gewerkt. Ik vind het heel fijn dat ik hier nu opnieuw aan de slag kan met dit project. Het complexe speelveld van de logistiek en de organisatie daagt mij echt uit. Ik word er blij van om uit te zoeken wat het beste proces is om tot het gewenste resultaat te komen samen met anderen. Want complexiteit vraagt om samenwerking, en die organiseer ik graag. En als Capper word ik ook uitgedaagd om mijn vakkennis up-to-date te houden.­ Zowel op gebied van agile werken als de nieuwe mogelijkheden met S/4HANA, zoals Fiori-apps, data & analytics, integratie met cloudapplicaties – technologieën waar ik graag over blijf bijleren.’
Zet jij net als Jeannette ook graag de nieuwste technologie in voor aansprekende maatschappelijke partijen?
job alert

Ontvang de laatste vacatures