Ze deinst niet terug voor een nieuwe uitdaging. Sterker nog, Wendy Hos (36) zoekt zelf telkens groeimogelijkheden op. Die vond ze eerder al bij Sogeti, een zusterbedrijf van Capgemini. En sinds een jaar doet ze dat bij Capgemini zelf, waar ze doorgroeit van functioneel beheerder naar engagement manager.

‘Elke een of twee jaar wil ik eigenlijk wel iets nieuws doen. Dat is altijd al zo geweest, ook toen ik als begintwintiger in de horeca werkte. Toen, twaalf jaar geleden, gooide ik daarom het roer om en volgde in deeltijd de hbo-opleiding Management, Economie en Recht. Daarnaast werkte ik bij een deurwaarderskantoor waar ik van incassomedewerker uitgroeide tot functioneel beheerder.’
Wendy

Aan zet bij zuster

‘Na die zeven jaar kreeg ik zin in een volgende stap. Ik had veel geleerd, maar wilde meer en het liefst voor zoveel mogelijk verschillende klanten werken en daarvan leren. Daarom koos ik voor Sogeti, een zuster van Cap. Daar werd ik zó hartelijk ontvangen en geholpen om mezelf goed in te markt te zetten. Dat leverde verschillende interessante klanten op, waar ik me in vier jaar tijd als functioneel beheerder verder ontwikkelde. Na vier jaar begon het weer te kriebelen, ik wilde graag op zoek naar een nieuwe uitdaging. De engagement manager van Capgemini met wie ik tijdens mijn laatste klus voor Sogeti al veel samenwerkte, gaf aan dat hij wel potentie in me zag. De overstap was zo gemaakt.’

Een mensenmens

‘Mijn doel was om meer met klanten in contact te staan dan ik als functioneel beheerder tot dan toe deed. Om de juiste teams voor een klus samen te stellen en actief bij te dragen aan de ontwikkeling van mensen in die teams. Daar komt toch wel mijn horeca-achtergrond om de hoek kijken: ik werk graag intensief met mensen samen. Als engagement manager bij Cap krijg ik die kans. Ik had het ook net zo lief bij Sogeti gedaan, maar daar bestaat deze functie niet. Dus het was ontzettend mooi meegenomen dat het zusterbedrijven van elkaar zijn en je in zo’n geval kunt overstappen.’

Training en stage

‘Natuurlijk ben je niet van de ene op de andere dag engagement manager. Gelukkig maar, dat zou ook snel saai worden. Ik ben sinds februari 2020 bij Capgemini in dienst en werkte eerst 80/20 als functioneel beheerder en engagement manager, inmiddels is dat 50/50 en binnenkort ga ik volledig als engagement manager aan de slag.’
‘Het Foundation-certificaat voor engagement manager heb ik in het eerste jaar gehaald. Daarvoor volgde ik intern een training, en met hulp van de collega die me binnenhaalde liep ik ook stage. Zo had ik voor het eerst in mijn nieuwe functie de leiding over een team: ik hield in de gaten hoe het ging met hun uren en ik stemde af met de business welke oplossingen wij als team konden bieden. Alleen het financiële deel was nog geen onderdeel van deze functie.'

Next level

‘Nu kijk ik vooral vooruit, en ik hoef me voorlopig niet te vervelen! Er zijn nog een hoop certificaten te halen. Op het moment ben ik het vervolg op Foundation, level 1, aan het afronden. Als ik dat op zak heb, ga ik fulltime als engagement manager aan de slag en pak ik ook het financiële deel verder op. Nu vallen er nog maar twee teams onder me, dat worden er dan ook meer. Ik kijk er nu al naar uit om nieuwe mensen te leren kennen en te begeleiden.’

Echt goed

‘Ik ben ontzettend blij met mijn keuze om over te stappen naar Cap. Ik was toe aan iets nieuws en dat hadden ze me meteen te bieden. Nu wil ik hier echt goed in worden. Daarvoor ga ik de komende tijd naast het halen van mijn certificeringen ook extra energie stoppen in mijn Engels. Voor de coachinggesprekken met Engelstalige collega’s wil ik namelijk wat meer de diepte in kunnen. Ook dat kan gewoon binnen Cap met een van de vele trainingen die ze aanbieden. Ik zit hier dus duidelijk op mijn plek – ik weet dat ik kan doorgroeien en me continu blijven ontwikkelen.’
job alert

Ontvang de laatste vacatures