Bij Capgemini gebruiken we graag onze kennis en expertise om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dat is wat Darby, Data Analyst, zo gaaf vindt, via haar werk een verschil maken.

‘Bij Capgemini ontdek je vanzelf waar je hart ligt. We werken in allerlei branches en je krijgt hier volop kansen om voor heel verschillende klanten te werken. Zelf vind ik het heel gaaf om via data-analyse een positieve impact te maken in de maatschappij. Daarom ben ik over mijn huidige project ook erg enthousiast. Bij een financiële instelling analyseer ik of er in de toekomst mogelijk een restschuld op een hypothecaire lening kan ontstaan op de einddatum. Het doel is de klant zo goed mogelijk te helpen om zorgeloos te blijven wonen. Het voelt heel fijn om mijn data-expertise hiervoor in te zetten.’

Spil tussen wens en resultaat

‘Ik begon bij Capgemini als data engineer, en sinds een half jaar ben ik data analyst. Ik werk samen met engineers, data scientists en testers om te zorgen dat de opdrachtgever precies de gewenste data of informatie boven tafel krijgt. Voor ad-hoc-vraagstukken, maar vaak ook om processen beter in te richten. Bijvoorbeeld door een doelgroep scherper in beeld te krijgen. Ik schrijf query’s om de juiste data te verzamelen en bouw vervolgens dashboards en rapportages in Power BI. Daarmee kunnen we de resultaten mooi inzichtelijk maken én monitoren. Ook laten we hiermee aan de business zien wat de nieuwe oplossing precies oplevert.’

Met elkaar verbonden blijven

‘Normaal gesproken zou ik vier dagen per week bij de klant op kantoor werken, en één dag bij Capgemini. Maar ik werk nu natuurlijk thuis. Gelukkig zijn er bij Capgemini volop leuke initiatieven om te connecten met collega’s – sportchallenges, pubquizjes en zelfs een heel leuke cocktailworkshop. Zelf organiseer ik binnen mijn eigen vakgroep ontmoetingen tussen collega’s die elkaar nog niet goed kennen. En ik ga binnenkort een nieuwe collega begeleiden. Ook hebben we allemaal een people manager die regelmatig contact opneemt om te checken of alles goed loopt. Zo blijven we op afstand met elkaar en ons bedrijf verbonden.’

Welke stappen zet jij voor de toekomst?

Een verschil maken. In je werk én daarbuiten? Samen met je collega’s werken aan innovatieve technologieën voor een miljoenenpubliek? Jezelf continu ontwikkelen en je talent alle ruimte geven om te groeien?
Toekomstdromen zijn er om waargemaakt te worden.
job alert

Ontvang de laatste vacatures