Elke week vertelt één van onze collega’s over zijn of haar ervaringen bij Capgemini. Deze week is het de beurt aan Cybersecurity Consultant Mehrnaz. Lees hier haar verhaal!

Een korte introductie: wie ben je en wat doe je bij Capgemini?

Mijn naam is Mehrnaz Pour Morshed en ik werk als Cybersecurity Consultant bij Capgemini. Ik ben ruim een half jaar geleden begonnen bij Capgemini Invent. Begin 2020 ben ik overgegaan naar de Cybersecurity Unit, waar alle takken van sport binnen cybersecurity zijn samengebracht in één losstaande unit.

Ik heb een master Kunstmatige Intelligentie gedaan en een bachelor International Business and Management. Dus een combinatie van business en techniek. Tijdens en na mijn studie heb ik diverse banen gehad, maar dit is mijn eerste baan in cybersecurity.

Op wat voor opdracht zit je nu?

Mijn huidige opdrachtgever is een partij in de luchtvaart. Hiervoor zit ik in het hart van een Europese luchthaven. Deze opdracht focust zich op het verhogen van de digitale weerbaarheid van het “ecosysteem” van een van de Europese luchthavens.

Dit ecosysteem bestaat uit alle partijen binnen deze sector, die zijn gevestigd op het terrein en een duidelijke link hebben met mijn opdrachtgever. Dit kunnen verschillende soorten winkels en organisaties zijn. Onze voornaamste doelgroep is het MKB. Niet iedereen binnen het ecosysteem heeft de juiste cybersecurity tools of bewustzijn in place. Omdat het ecosysteem -en daarmee de luchthavenketen- zo sterk is als de zwakste schakel, is het belangrijk om bij alle partijen bewustwording te creëren van eventuele security threats en hoe je daarmee om moet gaan.

Wij brengen bedrijven in het ecosysteem samen als een soort verbinder en laten hen dan best practices uitwisselen. Hierbij geven wij begeleiding, zodat de juiste gespreksonderwerpen op gang komen. Vaak komt hieruit bijvoorbeeld naar voren hoe organisaties hun medewerkers bewuster kunnen maken van cybersecurity. Je kunt hierbij denken aan het herkennen van phishing mails en het proces wat daarachter hangt. Verder ontwikkelen en distribueren we tools en hulpmiddelen. Het is heel divers werk.

Zelf ben ik voornamelijk bezig met beleid en gedragsmatige vraagstukken. Hiervoor werk ik samen met verschillende (overheids)partijen, zodat we onze krachten kunnen bundelen en concrete stappen kunnen maken naar een verhoogde digitale weerbaarheid. We organiseren hiervoor onder andere verschillende expertsessies. Dan komt bijvoorbeeld een ethical hacker een demo geven.

Hoe ziet je dag eruit?

Ik begin in de trein al met werken. Ik prioriteer mijn e-mailinbox en maak ik mijn to-do-list voor de dag. Daarnaast bekijk ik het laatste cybersecuritynieuws, zodat ik goed geïnformeerd bij mijn opdrachtgever aankom.

Mijn dagen zijn afwisselend. De ene dag heb ik voornamelijk afspraken met ambassadeurs van de community, de andere dag breng ik de behoeften binnen het ecosysteem in kaart en organiseer ik voor hen de genoemde expertsessies. De onderwerpen van deze sessies lopen uiteen van Internet of Things security tot GDPR-regelgeving. Door het organiseren van deze sessies ontmoet ik regelmatig gerenommeerde sprekers uit de cybersecuritywereld. De sessies worden bezocht door een gemixt publiek van overheidsambtenaren van het ministerie tot aan private partijen - een mooie mogelijkheid tot netwerken dus!

Wat doe je naast het klantwerk?

Over het algemeen werk ik van maandag tot en met donderdag bij de opdrachtgever en op vrijdag werk ik op het hoofdkantoor van Capgemini in Utrecht, zodat ik goed contact blijf houden met mijn collega’s. Dan praten we bij tijdens de lunch of drinken we samen koffie. Er heerst een prettige, open sfeer waarin heel veel kan worden besproken. Er is ruimte voor zowel humor als serieuze gesprekken.

Naast mijn opdracht ben ik ook intern actief met een aantal projecten. Zo sloot ik met een paar collega's een mooie deal met een Amsterdams kledingmerk. Onze vrouwelijke collega’s kunnen daar nu zakelijke kleding kopen tegen aantrekkelijke prijzen.

Verder heb ik met twee andere collega's een artikel geschreven over Artificial Intelligence in het veiligheidsdomein, dat gepubliceerd wordt in het vakblad Trends In Veiligheid. Daarnaast ben ik op dit moment met een collega bezig om een evenement voor onze cybersecurityunit op te zetten, met als doel om diversiteit te promoten.

Hoe ondersteunt Capgemini je in jouw ontwikkeling?

Er is heel veel mogelijk op het gebied van opleidingen en trainingen. Je krijgt een counselor of een teamlead toegewezen die zich voor jou en je ontwikkeling inzet. Daar bespreek je je doelstellingen mee en welke richting je op zou willen. De counselor kan je dan bijvoorbeeld advies geven over welke trainingen je kunt volgen die aansluiten bij je ontwikkelpad. Daarnaast zijn er platforms voor e-learning en zijn er veel webinars. En collega’s met heel veel ervaring waar je mee kunt praten. Je kunt echt veel leren!

Wat maakt het werken bij Capgemini voor jou het leukst?

Wat ik het meest kan waarderen aan Capgemini is de vrijheid die je krijgt. Om bijvoorbeeld naast mijn klantwerk ook andere initiatieven uit te voeren. Als je goede ideeën hebt is daar altijd wel oor naar. Er is ook support als je vanuit een andere achtergrond bij ons binnenkomt. Er wordt dan gekeken welke mogelijkheden er voor jou zijn om je te ontwikkelen binnen bijvoorbeeld cybersecurity. Dat zijn voor mij heel belangrijke punten aan Capgemini, die ik heel prettig vind. Die flexibiliteit en dynamiek zijn voor mij heel motiverend!
Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden bij Capgemini?
job alert

Ontvang de laatste vacatures