Een product maken voor een grote klant, je product testen bij echte gebruikers, samenwerken met andere stagiairs, nieuwe technologieën leren en uiteindelijk een echt resultaat neerzetten. Spreken deze onderwerpen je aan of wil je meer weten? Lees dan deze blog om meer te ontdekken.

Wie ben ik?

Mijn naam is Wesley Bijwaard, ik studeer HBO-ICT – Software Engineering en doe mijn afstudeeropdracht bij Capgemini.

Ik heb voor Capgemini gekozen omdat ik graag in een bedrijf wilde werken waar er veel variatie is in de projecten zodat je kan leren over onderwerpen buiten je eigen project en nieuwe technologieën kan ontdekken. Om deze reden ging ik op internet op zoek naar bedrijven die voldoen aan deze criteria en vond ik Capgemini. Na een gesprek op locatie was ik overtuigd dat dit de juiste plek was voor mijn stage.

Stageopdracht

Ik ben op dit moment bezig met het ontwikkelen van een interactief prototype waarmee museumbezoekers persoonlijk advies krijgen op basis van hun voorkeuren. Hierdoor kunnen ze optimaal gebruik maken van hun museumbezoek. Hiervoor gebruik ik een minicomputer, touchscreen, sensoren en bouw ik de applicatie die hierbij hoort zodat de museumbezoekers op een simpele manier het product kunnen gebruiken. Hierbij werk ik samen met een student Communicatie en Mediadesign voor de vormgeving van het prototype.
“Ik ben op dit moment bezig met het ontwikkelen van een interactief prototype waarmee museumbezoekers persoonlijk advies krijgen op basis van hun voorkeuren.”

Uitdagingen

Deze opdracht kent veel uitdagingen die ik erg leuk vind om aan te pakken. Vooral omdat ik de opleiding software engineering doe en tijdens het testen bij de museumbezoekers erachter kwam dat de fysieke aspecten zoals knoppen en een draaiwiel beter aansluiten bij de doelgroep.

Ik besloot dit verder te onderzoeken en heb deze fysieke elementen geïmplementeerd in mijn prototype. Hierdoor haal ik niet alleen mijn geplande leerdoelen, maar ervaar ook iets heel nieuws wat mij echt interesseert.

Hulp andere stagiairs

Omdat ik meer kennis nodig had over hardware, had ik contact gelegd met een andere student die voor zijn stage alleen maar met hardware werkt. Ik wist waar hij mee bezig was door de tweewekelijkse pitches die worden uitgevoerd door alle stagiairs om elkaar te informeren over je project en je leerpunten.

Dit vind ik ook het fijne aan een stage bij Capgemini; er lopen zoveel verschillende projecten over allemaal verschillende onderwerpen. Hierdoor kan je, als je hulp nodig hebt of gewoon geïnteresseerd bent in een onderwerp, contact opnemen met de personen binnen deze projecten. Iedereen staat open om hier over te praten. Dit zijn niet alleen stagiairs maar ook medewerkers.

Echte gebruikers

Omdat ik werk met museumbezoekers die niet zo technisch zijn als bijvoorbeeld ICT studenten moest ik veel testen in het museum om te kijken wat men wel en niet begreep. Dit is erg leuk om te doen, omdat je op locatie met echte gebruikers je product staat te testen in plaats van dat het op je laptop staat en alleen aan je begeleiders wordt getoond.

Waarom stage bij Capgemini?

Mijn stage bevalt tot nu toe erg goed. Wat mij vooral aanspreekt is de sfeer binnen Capgemini. Ondanks dat Capgemini een groot bedrijf is met vele projecten zijn de meeste mensen open en geïnteresseerd in je project en jou als persoon, wat ik totaal niet had verwacht voordat ik hier begon.

Vooral mijn eigen gemaakte product in een echte omgeving zetten, waarbij echte bezoekers er mee aan de slag gaan is gewoon gaaf om te zien!
Wil jij net als Wesley een verschil maken tijdens je stage?
job alert

Ontvang de laatste vacatures