Hoe is het om als LGBTIQ+'er bij Capgemini te werken? En hoe zit het met de Pride? Ingrid vertelt je er meer over in dit blog!

Ontmoet onze collega Ingrid Haan, lid van het core team van onze Rainbow Community

“Ik ben Ingrid Haan en werk sinds 5 jaar bij Capgemini, voor de Business Unit Financial Services, als Blueriq (low code) developer.”

Ben jij ‘uit de kast' op je werk – en hoe valt dat?

“Ja. Of eigenlijk ben ik nooit officieel uit de kast gekomen. Ook bij mijn ouders niet. Ik heb mijn vriendin op een gegeven moment gewoon meegenomen en voorgesteld.

Ik vind dat ik als lesbische niet uit de kast zou hoeven komen – hetero’s komen toch ook niet uit de kast? Mijn ideale samenleving is er één waar iedereen zichzelf kan zijn, en waar anders niet meer apart is. Waar iedereen gelijkwaardig is. Dan hoef je ook niet meer uit de kast te komen.

Er wordt me natuurlijk wel eens door nieuwe collega’s gevraagd of ik een vriend heb. Dan antwoord ik “nee”. Natuurlijk wordt er bedoeld ‘heb je een relatie’, maar blijkbaar denken veel mensen nog steeds standaard in heterotermen.

Binnen Capgemini heeft mijn geaardheid nooit voor problemen gezorgd. Ik werk op een fijne afdeling, met een fijne manager. Ik kan er mezelf zijn en zit er goed op mijn plek.”

Waarom vind je het belangrijk dat Capgemini aandacht besteedt aan LGBTIQ+ Diversity & Inclusion?

“Op het werk moet iedereen zich welkom en veilig voelen. Als er nooit iemand nadenkt over diversiteit en inclusiviteit, zal er altijd een kleine minderheid zijn die zich minder welkom voelt, terwijl dat misschien helemaal niet zo bedoeld wordt.

Door bewustwording over de issues waar professionals die toch nét wat “anders” zijn tegenaan kunnen lopen, kun je er als bedrijf voor zorgen dat werknemers zich nog meer thuis voelen. Een community als Rainbow Network binnen Capgemini kan helpen dit bewustzijn te vergroten. Het is daarnaast ook leuk om met een groep gelijkgestemden over dit soort dingen na te denken.

En als Capgemini bekend staat als een inclusief bedrijf, trekt dat mogelijk weer een bredere groep nieuwe talentvolle mensen aan.”

Onlangs was het weer Pride week, een thema dat ook binnen Capgemini Nederland is opgepakt. Heb jij iets met Pride?

“Het is goed dat er aandacht is voor LGBTIQ+ diversiteit. Daardoor gaan mensen nadenken en erover praten. Er zijn nog steeds veel hokjes en vooroordelen. Als je daarover in gesprek kunt gaan, merk je dat ook mensen die er negatief over denken, meer oog krijgen voor de persoon in plaats van de geaardheid. Juist daardoor ga je door de verschillen heen zien wat je met elkaar gemeen hebt. En als er wordt gevraagd: waarom een speciale Pride week voor LGBTIQ+? Nou, omdat het al 51 weken per jaar straight Pride is!”
job alert

Ontvang de laatste vacatures