‘Hopelijk kan ik hier snel voor toonaangevende internationale klanten werken’, dacht Manisha Ramsaran toen ze begin 2021 als privacy- en cybersecurityconsultant bij Capgemini startte. Die wens kwam al met haar eerste klus uit: ze werd Lead Writer van een Microsoft-whitepaper voor Nederlandse overheidsorganisaties. ‘We overtroffen de verwachtingen.’

Spannende deadline

“Hoe zorg je als centrale en decentrale overheidsorganisatie dat je Microsoft-producten veilig zijn tegen hackers en datalekken? Wat zijn hierbij je eigen verantwoordelijkheden? En hoe bescherm je met user entity controls burgerdata die je via Microsoft 365 en Azure verwerkt? Belangrijke security- en privacy-vragen waarop Microsoft overheidsorganisaties zo snel mogelijk antwoord wilde geven. Als Capgemini kregen we ongeveer twee maanden om hiervoor een goede tekst neer te leggen. Een uitdagende planning, maar het lukte! Sterker nog: we overtroffen de verwachtingen. Microsoft was erg te spreken over de structuur en de inhoud. Ze vonden die erg deskundig, compleet en nauwgezet.”

Creatief meedenken

“Als Lead Writer schreef ik niet alleen de algemene hoofdstukken, ik was ook verantwoordelijk voor de structuur en voor de samenhang in stijl en inhoud van de hele tekst. Bovendien was ik nauw betrokken bij de begeleiding van de vormgeving, waar Capgemini-collega’s in India bij betrokken waren. Ik had die laatste rol van tevoren niet verwacht, laat staan dat ik er zoveel tijd in zou steken. Maar het was superfijn en heel leerzaam om zowel met inhoudelijke vraagstukken bezig te zijn als creatief mee te denken over het design van de hele whitepaper. Dat ik hierbij nauw samenwerkte met collega’s die heel verschillende culturele en opleidingsachtergronden hadden, maakte de opdracht nóg interessanter.”

Urgente opdracht

“Het resultaat was een gezamenlijk succes. Zo werkte ik in een team van zes gedreven privacy-experts, onder scherpe coördinatie van een Project Lead en met veel online overleg – wat zeker in coronatijd cruciaal was om efficiënt te werken. We kregen daarbij volop ondersteuning van andere Capgemini-collega’s, met expertise in bijvoorbeeld Identity Access Management en andere security-thema’s. Bovendien hadden we bijna elke week contact met de klant. Mede door die positieve betrokkenheid van Microsoft voelden we voortdurend de urgentie en de praktische relevantie van ons werk. Ook hierdoor had ik me geen leukere eerste Capgemini-klus kunnen wensen.”
job alert

Ontvang de laatste vacatures