Ieder jaar wordt bij Capgemini Nederland een Young Professional of the Year benoemd en dit jaar was Coco Leysner de winnares! Hoe is het om deze enorme titel te winnen en wat wil ze doen met het bijbehorende prijzengeld? Coco vertelt ons er alles over.

Maar eerst even over Coco, vertel eens, wat doe je precies bij Capgemini?

“Sinds januari 2021 ben ik Junior HR Business Partner. Waar ik naast mijn focus op onze consultants samen met de practice manager en people managers, ook mijn focus leg op het People Analytics stuk."

Is dat ook de reden dat je door collega's genomineerd bent voor deze titel?

“Naast mijn huidige invulling als Junior HR Business Partner heb ik alle kansen die Capgemini mij bood met beide handen aangepakt. Zo ben ik Advantage You trainer geworden, onderdeel geworden van het FUN team en de Young Talent Community binnen Financial Services, ben ik host geweest bij diverse evenementen (super gaaf overigens om te doen!), houd ik mij bezig met het capabilities netwerk, het inrichten van een nieuw onboarding programma, en meer... best veel eigenlijk maar ik vind het leuk om te doen en de samenwerking op te zoeken met collega’s. Daar krijg ik veel energie van en dat is blijkbaar positief opgevallen.”

Je bent heel actief op diverse vlakken en hebt ook als host opgetreden, maar hoe heb je je voorbereid op het pitchen van je ideeën voor deze award?

“Dit vond ik zo spannend! Mijn verhaal wilde ik persoonlijk insteken met meer focus op mijn werk attitude dan enkel werk prestaties. Deze was toen snel geschreven, waarna het hem zat in de kracht van herhaling. Voor familie en collega’s heb ik de pitch geoefend om zoveel mogelijk feedback te vragen. Maar die was redelijk duidelijk: de tijd nemen voor mijn verhaal en niet te snel praten! Ook tijdens mijn wandelingen buiten werd er geen podcast meer geluisterd maar de pitch geoefend. Efficiënt en soms gênant aangezien meerdere mensen wel eens hebben omgekeken als ik iets te hard praatte…”

Het heeft z'n vruchten afgeworpen! Want jouw naam werd genoemd aan het einde van de wedstrijd, wat gaat er dan door je hoofd?

“Eerlijk? Aan het begin vooral ongeloof. Ik wist niet wat mij overkwam. De andere genomineerden hadden zulke goede pitches! Ik was als laatste aan de beurt en werd steeds zenuwachtiger door hun goede punten en overtuigingskracht. Het was een onwerkelijk moment. Pas op de weg terug naar huis besefte ik wat er was gebeurd. Dat kon ook niet anders aangezien de cheque m’n hele achterbank in beslag nam.”

Over die cheque gesproken, wat ga je met dit prijzengeld doen?

“Zo veel mogelijkheden maar het liefst zou ik het Young Professionals Program van Nyenrode volgen of een business course in het buitenland. New York of Londen lijken mij ontzettend gaaf, bij voorkeur combineer ik dit natuurlijk met mijn werk bij Capgemini. We zijn een internationale organisatie dus ik ga kijken wat hierin mogelijk is. Daarnaast wil ik meer kennis opdoen op gebied van People Analytics – om meer data-gedreven te werk gaan binnen mijn HR rol. Hier ben ik afgelopen jaar al een beetje mee gestart maar hier valt nog veel meer uit te halen!”

Mooie plannen Coco! Kan je ter afsluiting nog wat tips geven aan je mede collega's?

“Absoluut! Capgemini biedt veel kansen, de mogelijkheden zijn oneindig binnen deze grote organisatie. Maak verbinding, blijf vooral doorvragen als je mensen spreekt, leer ze kennen, en ga samen uitdagingen aan zodat je beiden kan bereiken wat je voor ogen hebt. Spreek kansen die je ziet uit en onderzoek waar jij toegevoegde waarde kan leveren. Ik weet zeker dat onze collega’s jou zullen helpen om te bereiken wat je voor ogen hebt. Ons slogan luidt niet voor niets: Get the future you want. Dus geloof in jezelf en just do it!”

Coco Leysner met haar welverdiende cheque

job alert

Ontvang de laatste vacatures