Deze avond gaan we ons volledig richten op Java in een cloud-native wereld. Julian en Michael vertellen je alles over Java op AWS Lambda en Quarkus. Zij laten cases zien en beantwoorden alle vragen!

Deze Tech Talk is live op het Capgemini-kantoor in Utrecht Leidsche Rijn. Het diner is inbegrepen, dus laat het ons weten als je komt, zodat we voedselverspilling kunnen voorkomen.

 #Programma

17:30 – 18:30 Diner

18:30 – 18:35 Welkom

18:35 – 19:05 Java optimaliseren op AWS Lambda

19:05 – 19:35 Quarkus - Superduper Supersonische Subatomaire JAVA

19:35 – 19:40 Laatste opmerkingen

19:40 Discussie & Drankjes

Java optimaliseren op AWS Lambda
🎤 Spreker: Julian Exenberger

  #Abstract

Laten we eerlijk zijn, Java heeft een slechte naam als het gaat om AWS Lambda. Java's trage opstarttijd maakt het problematisch voor mensen die willen ontwikkelen met Java op AWS lambda of op Serverless in het algemeen. Deze talk laat je zien hoe je de Java-ervaring op AWS Lambda kunt optimaliseren en Java goed kunt laten werken als een serverloos platform

#Over: Julian Exenberger

Julian is Software Architect bij Capgemini met een passie voor technologie. Behalve dat hij veel te lang in Java heeft gewerkt, heeft hij in alles gewerkt van VB tot Objective-C tot Ruby-on-Rails, de laatste tijd is hij een behoorlijk Kotlin-afficiando, Cloud-Native ontwikkelingsveteraan en Lean-enthousiasteling geworden. Als hij niet achter een computer zit, kun je hem zien lezen, schrijven of houtbewerken of gewoon tijd doorbrengen met het gezin.

Quarkus - Superduper Supersonische subatomaire JAVA
🎤 Speaker: Michael Strydom

  #Abstract

Quarkus komt tegenwoordig écht in een stroomversnelling omdat het ontwikkelaars in staat stelt applicaties te maken voor een moderne, cloud-native wereld. Quarkus is een Kubernetes-native Java-framework dat de beste soort bibliotheken en praktijken gebruikt om complexe Java-ontwikkelingsproblemen in de wereld van microservices op te lossen. Quarkus is ontwikkeld met jou "de ontwikkelaar" in gedachten, wat betekent dat de leercurve van dit framework eenvoudig is.

#Over: Michael Strydom

Michael is Software Architect bij Capgemini. Het grootste deel van zijn ervaring in systeemintegratie, SOA-patronen en natuurlijk Java. In zijn vrije tijd speelt hij graag met alle nieuwe dingen op het gebied van IT (Cloud, IOT en automatisering) en elektronica (Robotica, Raspberry Pi etc.). Hij heeft een voorliefde voor alles wat met back-end te maken heeft en laat het front-end werk over aan degenen die van selfies en man-buns houden.

Over de .BLD() Community

Groep software-experts, vrienden en anderen van Capgemini met een passie voor technologie! | Omdat we onze kennis graag delen! | Elke 2e dinsdag van de maand | Check al onze Tech Talks op ons Youtube kanaal.

job alert

Ontvang de laatste vacatures