Capgemini Invent is de management consultancy tak van de Capgemini Group die strategie combineert met technologie, data en creatieve design. Het Future of Technology team van Capgemini Invent richt zich op digitale transformaties. Zij zijn de experts op het gebied van technologische trends en innovaties en koppelen deze aan de bedrijfsstrategie. De consultants schrijven geen code en beheren geen systemen, maar adviseren klanten op managementniveau over hun IT-landschap. Ook begeleiden ze organisaties tijdens hun digitale transformatie zodat zij wendbaar zijn en uitgerust voor de toekomst.

Wat kun je van de case verwachten?

Je maakt tijdens deze case middag kennis met de consultants uit dit team en de vraagstukken waar zij aan werken. Je krijgt een aantal voorbeelden van projecten mee, wat je kunt verwachten van de werksfeer en cultuur, en hoe ons interne opleidingsprogramma The Institute is vormgegeven. Daarnaast leer je meer over het vak van een management consultant en word je uitgedaagd op jouw vaardigheden in problemsolving, creativiteit en effectieve communicatie. De case middag zal beginnen met een introductie van de consultants over het werken bij Invent en hun persoonlijke ervaringen. Daarna ga je in teamverband in breakouts aan de slag met een bestaand vraagstuk op het gebied van digitale transformatie. Onze consultants zullen ondersteuning bieden tijdens het oplossen van deze case en aan het einde van deze middag presenteer je met jouw team het resultaat.

Wat neem je mee?

Het vinden van een oplossing voor complexe vraagstukken vraagt om analytische vaardigheden en een probleemoplossend vermogen, maar ook commercieel inzicht en teamwork. Daarnaast dien je te beschikken over voldoende kennis van de laatste IT-trends en ontwikkelingen om met creatieve oplossingen te kunnen komen.
Wat je verder meeneemt? Een (bijna) afgeronde wo masteropleiding, bij voorkeur met een curriculum toegespitst op IT zoals bijvoorbeeld in (Technische) Bedrijfskunde, Business & Information Management, Information Management, Informatica of Computer Science. Je hebt aantoonbare affiniteit met IT-trends en digitale transformaties. Je hebt naast je studie ook al wat relevante ervaring opgedaan gedurende een stage en/of in het bestuur van een vereniging, stichting of eigen bedrijfje.

Waar & Wanneer?

Datum: vrijdag 3 juni 2022
Tijd: vanaf 12:00 uur
Locatie: Ons hoofdkantoor vlak naast Utrecht Leidsche Rijn!

Ben je benieuwd naar de consultants en werkzaamheden van het Future of Technology team en kom je graag kennis maken? Meld je dan aan via onderstaand formulier!

Hoe ziet de dag eruit?

12:00 Gezamelijke lunch
12:30 Introductie Chantal van Lint - Vice President van Future of Technology
12:45 Introductie Invent & Project Experiences
13:15 Introductie van de case
13:30 Aan de slag!
15:15 Pitches en jury beoordeling
15:45 Hoe solliciteer je?
16:00 Drinks