Embrace Innovation

28 september 2023 | 16:30 - 21:15 | Reykjavikplein 1, Utrecht

Innovatie; als professional uit de testindustrie kun je er niet meer omheen. Daarom brengen wij software testing en innovatie samen op donderdag 28 september tijdens TestJam 2023!

Vergroot jouw impact als tester

Tijdens TestJam stap je in de wereld van AI en krijg je inzicht in de complexe vraagstukken rondom ethiek & privacy én leer je hoe jij AI kan gebruiken om testcases efficiënter te ontwerpen. Hiermee bespaar je maar liefst 50% van je tijd!

Duurzaamheidshero worden? Neem dan deel aan onze interactieve workshop ‘Forget shift left, shift green’, en leer aan de hand van praktische tips & tricks hoe jij je ecologische voetafdruk kunt verkleinen. Of wil je liever jouw backend testing skills verbeteren en aan de slag gaan met de nieuwste technieken? Ook dat kan! 

Maak deel uit van de testcommunity en breid je netwerk uit

Ben jij een beginnend of ervaren tester? Een softwareontwikkelaar of een testmanager? Tijdens TestJam komen professionals met verschillende achtergronden samen. Ben je niet als tester werkzaam, maar wel geïnteresseerd? Kom langs en ontdek de wondere wereld van testing.

Tijdens TestJam krijg je de kans om allerlei professionals binnen testing te ontmoeten, je netwerk uit te breiden en ervaringen te delen. Want, samen kunnen we de toekomst van software testing vormgeven en nieuwe uitdagingen aangaan.

Wil jij je laten inspireren door de energie en passie van de testcommunity? Meld je nu aan en zet de eerste stap naar een innovatieve toekomst vol testmogelijkheden!

Programma

Keynote sessies

AI and Data: test or trust?

An Artifical Intelligence Technique to make Manual Test Cases 50% Faster (English session)

That Which isn't Good for the Hive, isn't Good for the Bee

Door Marijn Markus

Neem een kijkje in de wereld van ethiek, generatieve AI, privacy en algoritmische discriminatie. Marijn Markus, een ervaren Data Scientist, neemt je mee in de technische en ethische gevolgen, kansen maar ook de valkuilen.

Door Joonas Palomäki 

AI is hot. Maar hoe kan AI gebruikt worden om aan de hand van specificaties manual test cases te maken? Deze vraag beantwoordt Joonas Palomäki, EuroSTAR 2023 RisingSTAR Winnaar, in zijn sessie ‘An Artifical Intelligence Technique to make Manual Test Cases 50% faster’.  

Door Sanne Visser

Competitieve structuren zijn schadelijk, vooral voor teams die op samenwerking vertrouwen zoals bij softwareontwikkeling. Competitie creëert afgunst en hindert het delen van informatie. Sanne Visser legt uit hoe oude hiërarchische structuren ons tegenwerken en hoe we moeten evolueren naar teams die toewerken naar een gemeenschappelijk beter resultaat voor iedereen, een 'hive' mentality.

Neem deel aan één van de interactieve workshops

Forget shift left, shift green

Door Melissa Zohren

Word een ware duurzaamheidshero en doe mee aan onze workshop die zich richt op hoe je een positieve impact kunt maken door kleine veranderingen aan te brengen in je dagelijkse taken.

We laten je zien hoe je je laptop op de juiste manier uitzet (ja, echt), hoe je je digitale gegevens opruimt en hoe je je digitale koolstofemissies berekent. Neem je eigen laptop mee en maak je klaar om deel te nemen aan de groene evolutie.

Automation in Testing RunAround

Door René van Veldhuijzen

Een goede, gedegen voorbereiding is de sleutel tot elk succesvol automatiseringstraject, dat geldt dus ook voor automatisering in testen. Bij die voorbereiding hoort allereerst de vraag “Waarom?” en van daaruit loop je tegen verschillende onderliggende vragen aan die door de verschillende stakeholders bij automatisering in testen beantwoord mogen worden

Kom daar tijdens de ‘AiT RunAround' workshop maar eens actief over nadenken. René van Veldhuijzen, Test Positivo van Testimist, neemt je mee in enkele van deze vragen tijdens deze workshopout.

Een scherpe geest en een goede conditie zijn welkom, maar niet noodzakelijk.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Aftermovie 2022

Proef alvast de sfeer van TestJam en bekijk de aftermovie van de vorige editie. 

Locatie

Tijdens de TestJam verwelkomen we je graag op ons kantoor in Utrecht Leidsche Rijn. Alvast benieuwd? Kijk dan de video.

Kijk hier voor de routebeschrijving: Reykjavikplein 1, 3543 KA Utrecht