Een organisatie of proces kun je, op basis van het gekozen doel of strategie, op verschillende manieren inrichten. En een architectuur die daar het beste bij past is voor ieder bedrijf weer anders. Daarom ben jij als architect onmisbaar. Want met jouw overzicht en kennis van bedrijfsprocessen, ondersteunende applicaties, onderliggende technologieën en de informatie die men nodig heeft om het werk te kunnen doen, lever je écht maatwerk. En zorg je ervoor dat een bedrijf zo goed mogelijk kan presteren.

Enterprise architecture en Delivery architecture

Bij Capgemini kennen we vele soorten architecten, zoals business architecten, software architecten, infrastructuur architecten, solution architecten, procesarchitecten, innovatiearchitecten en ga zo maar door. Om het makkelijk èn overzichtelijk te houden hebben we alle architecten ingedeeld in twee groepen namelijk, enterprise architecten en delivery architecten.

Enterprise architect
Als enterprise architect ben je verantwoordelijk voor de architectuur van de hele organisatie, of een deel daarvan. Zo ga je na wat een organisatie nodig heeft om bijvoorbeeld een nieuwe strategie uit te voeren en wat voor impact het heeft op de bedrijfsprocessen, ICT en personeel. Daarbij kijk je vaak over meerdere jaren heen. In de loop van de tijd kan de organisatie om verschillende redenen veranderen. Bijvoorbeeld door een aangepaste strategie of nieuwe marktontwikkelingen. Als enterprise architect stel je dus regelmatig de architectuur bij en geef je invulling aan deze veranderingen.

Delivery architect
Als delivery architect richt je je vooral op de architectuur van een specifieke (technische) oplossing. Bijvoorbeeld een ICT-oplossing, een businessoplossing of beide. Omdat je veel kennis hebt van een bepaald technologie, kun je bedrijven inhoudelijk goed helpen. Zo zorg je ervoor dat de medewerkers met de gekozen architectuur kunnen werken, dat de processen daarop aangepast zijn en dat alle systemen werken zoals bedoeld.

Wat we doen binnen Architecture

We werken aan verschillende opdrachten voor uiteenlopende bedrijven. Van financiële organisaties tot de overheid, maar ook voor bedrijven binnen de retail en gezondheidszorg. Zo zoeken bijvoorbeeld voor een opdrachtgever naar een manier om alle klantdata goed en veilig te verwerken of helpen we organisaties bij aanpassen van bedrijfsprocessen en systemen zodat zij klanten sneller, efficiënter en beter kunnen helpen.

Opleidingen

Als Architect heb je al wat jaren werkervaring achter de rug, maar dat betekent natuurlijk niet dat je uitgeleerd bent. Wij bieden je de volgende opleidingen aan:
  • TOGAF 9 Certified
  • Agile architectuur
  • Enterprise Design Foundation
Via ons all you can train programma heb je toegang tot honderden opleidingen en trainingen. Je hebt de vrijheid om te groeien in of richting de rol die het beste bij jou past.
job alert

Ontvang de laatste vacatures