Als Business Analist bij Capgemini werk je letterlijk op het snijvlak van business en technologie. Je kent de businessbehoefte van de opdrachtgever als geen ander en zorgt voor IT-oplossingen die daar nauw op aansluiten. Daarbij help je onze klanten natuurlijk ook bij het invoeren van de gekozen oplossing. Je bent dus eigenlijk een soort tolk.

Van processen in kaart brengen en optimaliseren tot het inrichten van nieuwe processen en de vertaling naar IT-oplossingen. Geen opdracht is hetzelfde. Maar wat al onze business analisten wel gemeen hebben is dat zij veel marktkennis hebben. En echt snappen hoe processen lopen.

Wat we doen binnen Business Analyse

Je werkt voor diverse opdrachtgevers binnen vijf marktgroepen, namelijk: de industriële sector, de financiële sector, de publieke sector of consumentproducten & retail. Zo verbeter je bijvoorbeeld de verbinding tussen overheid en burger, help je bij het inrichten van de logistieke keten van een retailorganisatie, ga je na hoe een vliegtuig het beste geladen kan worden en creëer je een IT-platform om een optimale klantbeleving te bereiken.

Opleidingen

Ben je startend binnen de Business Analyse of net op weg? Dan bieden we je een heel scala aan opleidingen en trainingen om een echte expert te worden. O.a. de volgende opleidingen worden je aangeboden:
  • Business Analysis Essentials
  • Babok Foundation
  • BCS Business Analysis Foundation
Heb je al wat meer ervaring? Ook dan hebben we nog volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Bijvoorbeeld onderstaande opleidingen worden veel gevolgd:
  • BCS Business Analysis Modelling Business Processes
  • BCS Business Analysis Modelling Practice
  • Enterprise Design Foundation

Is Business Analyse interessant voor jou?

Als je graag verbindingen legt en het mooi vindt om oplossingen te creëren voor businessuitdagingen, dan is de rol van business analist zeker interessant. Je duikt graag in processen om uit te zoeken wat wel of niet werkt en snapt echt wat een klant nodig heeft. Met jouw voorstellen help je daarbij een organisatie steeds beter presteren. Elk bedrijf of opdracht is anders. En juist die afwisseling maakt jouw werk uitdagend.
job alert

Ontvang de laatste vacatures