Purchase to pay, order to cash, record to report, hire to retire. Als organisatie wil je niets liever dan dat alle end to end processen vlekkeloos verlopen. En goed op elkaar aansluiten. Een goede standaard bedrijfsmanagement software is dan zeker geen overbodige luxe. Of beter gezegd, eigenlijk onmisbaar.

ERP ondersteunt organisaties bij alle interne bedrijfsprocessen. Zo zorgt het voor efficiëntie, gemak en inzicht bij onder andere het maken van planningen en financiële overzichten en bij het uitvoeren van logistieke processen. Daarnaast geeft ERP ook real time weer hoe het bedrijf er op dat moment voor staat. Zo ben je als manager of medewerker continu op de hoogte van wat er in het bedrijf omgaat.

Als consultant bij Capgemini ben je expert in een van de ERP-oplossingen; Oracle, SAP, NetSuite of Unit4. Je kunt ervoor kiezen om je te richten op advies, implementatie en configuratie. Of juist meer op de continuïteit, optimalisatie en het verbeteren van de software. In beide gevallen is het jouw taak om de ERP-oplossing bij een organisatie volledig tot zijn recht te laten komen. En omdat ERP een standaardoplossing is met alle best practices erin verwerkt, wil je daarbij natuurlijk zo min mogelijk aanpassingen doen. Daarom kijk je naast implementatie en optimalisatie ook continu naar de bedrijfsprocessen en werkwijzen, pas je ze aan waar nodig en neem je alle betrokkenen mee in het proces. Changemanagement speelt dus een grote rol.

Wat we doen binnen ERP

We werken voornamelijk voor overheidsinstanties, distributie- en productiebedrijven en retailorganisaties, maar bijvoorbeeld ook voor de financiële wereld. Het mooie van het werk als consultant is dat het echt gaat om een bedrijfskritische applicatie. Werkt de software niet zoals het moet? Dan staat een vrachtwagen letterlijk stil. Daarbij zijn alle medewerkers binnen een organisatie betrokken. Van de klantenservice tot aan HR en van financieel beheer tot aan de hoogste directie. En als ERP-consultant sta je zelf dus ook midden in de bedrijfsvoering.

Opleidingen

Als je bij ons start, bieden wij jou diverse masterclasses. Dit is een opleidingstraject waarin je alles leert wat je moet weten voor je eerste opdracht. Ook als je al wat meer ervaring hebt zijn er volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.
Je kunt o.a. de volgende trainingen volgen:
  • SAP ECC Getting Acquainted modules
  • Young professional Oracle curriculum
  • Retail Masterclass
  • Java SE 8 Oracle Certified Associate training
  • SAP TechEd debrief
  • Oracle Open World Debrief
  • Oracle SOA Masterclass
  • SAP SuccessFactors of SAP Azure curriculum

Is ERP interessant voor jou?

Je kent de ERP-oplossing tot in het detail, maar weet je aan de andere kant ook alles af van bedrijfsprocessen en wat er nodig is om verandering door te voeren. Je ziet veel organisaties van de binnenkant, ontmoet verschillende mensen en maakt hun werk met jouw oplossing een stuk makkelijker. Je ontwerpt, implementeert, verbetert, test, presenteert, overtuigt, adviseert. Oftewel… je bent dus écht van alle markten thuis. En al deze ervaringen neem je uiteindelijk weer mee naar nieuwe opdrachten.
job alert

Ontvang de laatste vacatures