In deze continu veranderende (digitale) wereld moeten organisaties snel kunnen inspelen op hun omgeving. Want je wilt tenslotte niets liever dan succesvol zijn én blijven. Soms kunnen organisaties hier wel wat extra hulp bij gebruiken. Of het nu gaat om een onafhankelijke blik of juist een speciale expertise.

Als management consultant word je niet ingezet als een organisatie goed op koers ligt en alles vlekkeloos verloopt. Juist bij complexe vraagstukken of bij (grote) organisatorische veranderingen, kom jij om de hoek kijken. En schuif je aan bij de top van het bedrijf. Je levert dus echt een impactvolle bijdrage aan een organisatie.

We hebben binnen Management Consulting onder andere de volgende kennisgebieden waarbinnen je als consultant aan de slag gaat:
  • Innnovation, Strategy & Design
  • Customer Transformation
  • Intelligent & Sustainable Operations
  • Corporate Experience
  • Workforce & Organization
  • Business Technology
  • Enterprise Data & Analytics

Wat we doen binnen Management Consulting

Als management consultant ga je aan de slag bij Capgemini Invent, een onderdeel binnen Capgemini Nederland die leiders van verschillende grote (internationale) organisaties helpt om zich voor te bereiden op de toekomst. Om als digitale leider relevant te blijven voor klanten en voor te blijven lopen op concurrenten. Wij bieden hen onze volledige ondersteuning op verschillende vlakken: van strategie tot aan implementatie. Zo helpen we bijvoorbeeld de ene keer bij het neerzetten van een nieuwe visie, strategie of bedrijfsproces en het soort leiderschap dat daarbij hoort. En een andere keer weer bij het maken en uitvoeren van een plan voor het verzamelen en gebruiken van data of het doorvoeren van nieuwe securityrichtlijnen over de hele organisatie. Door de verschillende projecten en type organisaties is geen opdracht hetzelfde.

The institute

Ga je bij ons aan de slag als consultant? Dan gooien wij jou natuurlijk niet meteen in het diepe. Met het uitgebreide programma van The Institute helpen wij je namelijk op weg met verschillende cursussen, opleidingen en trainingen on-the-job. En hadden we al verteld dat het een internationaal programma is? Je leert dus ook meteen hoe het is om te werken in een internationale consulting omgeving samen met Young Professionals uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De trainingen en opleidingen vinden dus niet alleen in Nederland plaats.

Capgemini Academy en Capgemini University

Werk je al een tijdje als (management) consultant? Dan sla je The Institute over en ga je bij ons meteen aan de slag met verschillende (internationale) opdrachten. Je hebt tenslotte al aardig wat kennis en ervaring op zak. Maar ook als medior of senior ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Daarbij is het ook handig om in deze snel veranderende wereld je kennis continu bij te houden. Daarom krijg je bij ons uitgebreid de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen van onze specialisten, via onze Capgemini Academy in Nederland of Capgemini University in de buurt van Parijs.

Diversiteit, gelijkwaardigheid & inclusie bij Capgemini Invent

Naast de Capgemini-brede netwerken en initiatieven op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid & inclusie (diversity, equity & inclusion), hebben we ook binnen Invent een ondernemende groep collega’s die zich actief met dit onderwerp bezighouden. Zij focussen zich op het organiseren van – zowel intern als extern georiënteerde – activiteiten die diversiteit vieren, gelijkwaardigheid waarborgen en inclusie bevorderen. Als deze activiteiten komen voort uit de vier pijlers van Diversiteit, Gelijkwaardigheid & Inclusie: Culture & Religion, Gender, Mental & Physical, en Rainbow Network.  

Is Management Consulting interessant voor jou?

Je adviseert en helpt het hoger management en de directie op strategisch niveau. Wat het werk zo leuk maakt is dat het enorm afwisselend is en men echt vertrouwd op jouw expertise. Je bent tenslotte hun blik van buitenaf en schakelen je in om echt verandering aan te brengen. Al is het soms maar een hele kleine verandering heel goed doen. De impact kan dan al enorm zijn. Daarbij werk je samen in gemixte teams van collega consultants en interne medewerkers van de organisatie. En juist dat laatste, maakt werken als consultant bij Capgemini ook zo uniek. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Kijk dan bij de openstaande vacatures.
job alert

Ontvang de laatste vacatures