Het leuke aan projectmanager zijn, is dat je project verschillende (soms onbekende) technologieën kan omvatten. Soms betreft je project een SAP-upgrade, soms een migratie van complete “document management”-systemen.

Wat we doen binnen Projectmanagement

Voor het managen van projecten heb je de keuze uit verschillende methoden. Zo werken we bij Capgemini met methoden als PRINCE2, LEAN, Agile en de Capgemini Project Management Methode: UPM. Een Agile framework wat we vaak toepassen is Scrum; een flexibele manier om onze software producten te maken.

Je kunt je voorstellen dat het werk binnen projectmanagement erg divers is. Denk bijvoorbeeld aan ge-upgrade systemen, het bouwen van een website of het overnemen van complete IT-afdelingen bij een transitie. Als Projectmanager houd jij o.a. in de gaten dat de wens van de klant wordt nagestreefd en zorg je ervoor dat het financieel ook succesvol zal zijn voor alle partijen.

Is Projectmanagement interessant voor jou?

De diversiteit is enorm. Het ene moment heb je een technisch project, het andere moment ben je met een klant het project aan het bespreken. Bijvoorbeeld over een transitie van verschillende systemen. Naast de diversiteit aan projecten, is er een grote diversiteit aan sectoren/klanten én collega’s waarmee je de klus moet klaren. Zo is het dus altijd afwisselend en uitdagend.
job alert

Ontvang de laatste vacatures