In onze digitale samenleving is goed werkende software essentieel. Want hoe snel een app ook live staat, zodra de app 3x vastgelopen is, is deze verwijderd van je telefoon. Hoe zorgen we ervoor dat deze snelheid niet ten koste gaat van de waarde van de eindgebruiker? Of van het bedrijf? Het testvak is hierdoor ernstig veranderd! Testers zijn nu de Quality Heroes die meehelpen om goede software te bouwen.

Bij Capgemini hebben we Testing opgedeeld in vijf specialisaties. Mendix, Automation, SAP, Agile/DevOps en End-to-end. Als tester heb je zelf invloed op de keuze voor specialisatie. Hou je van afwisseling? Dan kun je per opdracht wisselen van specialisatie. Capgemini helpt je hier graag bij door verschillende trainingen via onze eigen academy aan te bieden om jouw kennis uit te breiden. Liever expert worden binnen jouw specialisatie? Dat mag uiteraard ook. Je wordt lid van een team van specialisten die jou helpen sterker te worden in jouw specialisatie.

Wat we doen binnen Quality Engineering & Testing

Van een betaalapp tot reisplanner. Bij Capgemini helpen we verschillende grote (internationale) organisaties op weg met onze IT-oplossingen. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag voor de overheid, retail organisaties, energieleveranciers of financiële instellingen. We helpen deze organisaties met het inzicht geven in welke bedrijfswaarde geleverd wordt door de software. En houden we ons bezig rondom vraagstukken van Shift Left (test early) en Shift Right (test often). Ook denken we na over hoe we complexe applicaties met elkaar kunnen laten integreren.

Veel van onze collega’s zijn binnen én buiten hun normale inzet vaak bezig met maatschappelijke relevante onderwerpen, zoals Environmental Sustainability, Digitale Inclusie/Digitale Toegankelijkheid en Diversiteit & Inclusie. Een voorbeeld hiervan is deze mooie samenwerking met het Aidsfonds.

Opleidingen

Voor de startende tester bieden we de Testing Masterclass. Een opleidingstraject waarin je alles leert wat je moet weten voor je eerste opdracht als Tester. O.a. de volgende trainingen komen aan bod:
  • Testen in Theorie en Praktijk
  • TMAP®: Quality for cross-functional teams
  • Test Automation Fundamentals
  • Java Basics
  • Selenium Cucumber Webdriver

Is Quality Engineering & Testing interessant voor jou?

Wil jij bijdragen aan een beter eindproduct? Zie je altijd de mazen in de regels, en wil je dit op een creatieve en constructieve manier oplossen in een team? Dan is Quality Engineering & Testing vast iets voor jou! Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze vacatures en ontdek jouw mogelijkheden!
job alert

Ontvang de laatste vacatures